Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce REPETE - obviněni dva dealeři

Prozatím prokázána distribuce pervitinu v 50 případech v hodnotě zhruba 30 tisíc korun  

 
Ve středu 25. listopadu 2009 kriminalisté z východočeského Toxi týmu zadrželi a následně obvinili dvojici dealerů, podílejících se na distribuci pervitinu převážně v okolí Litomyšle, České Třebové a Vysokého Mýta.
Osmatřicetiletému muži a devětadvacetileté ženě z Litomyšle sdělil policejní komisař obvinění z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
Policisté podle zatím dostupných poznatků kladou oběma za vinu, že od počátku tohoto roku až do svého zadržení zčásti za peníze, zčásti zdarma poskytovali svým odběratelům dávky pervitinu v blíže nezjištěném množství.
Oba nezaměstnaní dealeři bývali partnery jak v osobním, tak “pracovním“ životě. Stále byli v těsném kontaktu a udržovali si společný okruh zákazníků. Na nákupy "zboží" cestovali zejména do východočeské metropole, ale i na severní Moravu. Jen za poslední měsíce policisté zadokumentovali přibližně padesát případů, kdy muž se ženou svým odběratelům půlgramová psaníčka pervitinu předali nebo se s nimi při konzumaci drogy přímo rozdělili. Metamfetamin má v takovém množství na černém trhu hodnotu okolo 30 tisíc korun.
Kriminalisté při domovní prohlídce u ženy objevili mimo jiné i malé množství bílého prášku, necelých 5 gramů. Zda se však jedná o pervitin, zodpoví až vyžádaná chemická expertiza.
 Na aktivitách obou dealerů se podílel také pětatřicetiletý muž z České Třebové, jehož policisté plánují z téhož trestného činu obvinit v následujících dnech. O jeho dopadení přitom nemají žádné obavy. Byl totiž zadržen společně s oběma dealery a rovnou předán k výkonu trestu do věznice za svou předchozí trestnou činnost.
U zadrženého páru akceptoval soudce návrh na umístění do vazby. V případě prokázání viny jim později může být vyměřen až desetiletý trest.

kpt. Mgr. Jana Pinková
30.11.2009

 

vytisknout  e-mailem