Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce " ŘIDIČ"

PRAHA VENKOV- ZÁPAD - Celkem bylo zkontrolováno 418 vozidel 

V době od 6. března 2015 17:00 hodin se konala dopravně bezpečnostní akce zaměřená na zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy, která trvala až do 2:00 hodin následujícího dne a do které bylo nasazeno celkem šestnáct dopravních policistů a dva policisté z obvodního oddělení. Akce probíhala na dvou místech zároveň a to v obci Hostivice na silnici I/6 a v obci Statenice na silnici II/240.
 
Při silniční kontrole policisté zkontrolovali 418 vozidel a zjistili celkem 71 přestupků. V jednom případě se řidič dopustil jízdy pod vlivem alkoholu a v jednom případě jízdy pod vlivem návykové látky. Oba řidiči budou řešeni v rámci přestupkového řízení.
 
U zbývajících zjištěných přestupků se jednalo především o špatný technický stav vozidel, jízdu bez dokladů a jízdu bez použití bezpečnostních pásů. Celkem vyřešených přestupků na místě bylo 64 a u 4 přestupků došlo k jejich oznámení na pověřenou obec. V blokovém řízení byly uloženy pokuty celkem za 17 tisíc korun.
V akcích podobného typu budou dopravní policisté i nadále pokračovat.
 
por. Bc. Jana Dětská
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - ZÁPAD
11. BŘEZNA 2015

vytisknout  e-mailem