Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Akce ,,Řídím - piju nealko pivo"

LIBERECKÝ KRAJ - První akce proběhly 

PČR a Český svaz pivovarů a sladoven uzavřeli smlouvu o spolupráci v oblasti prevence požívání alkoholu v silničním provozu. Projekt ,,Řídím – piju nealko pivo“ je první aktivitou této vzájemné spolupráce. Policisté vytipují vhodná stanoviště, kde se řidiči kromě běžné prohlídky setkají i se zástupci pivovarů. Ti jim rozdají propagační materiál akce, jehož součástí je i nealkoholické pivo.
V uplynulém týdnu se na území Libereckého kraje akce uskutečnila na dvou vybraných místech. Obě akce byly stanoveny na pátek 12.srpna. Od 18,00 do 20,00 hodin policisté kontrolovali řidiče v ulici Vratislavická v Liberci a od 22,00 do 24,00 hodin v Harrachově.
V průběhu akce policisté zastavili a zkontrolovali 37 řidičů motorových vozidel. Ani jeden z nich neusedl za volant pod vlivem alkoholu.
Od zástupkyně pivovaru po kontrole každý řidič obdržel nealko pivo, alkoholtester, nálepku a letáček informující řidiče o nutnosti nepít alkohol před jízdou. Jediným pivem, které může řidič užít před jízdou je pouze nealkoholické pivo.
Všichni řidiči reagovali na akci pozitivně. Překvapeni byli především kontrolovaní cizinci. Příslušníci sousedního Slovenska si tento způsob propagace nealko piva velmi pochvalovali a považují spojení dopravní kontroly a dárku / piva / za velmi dobrý způsob osvěty mezi lidmi.


por.Mgr.Ludmila Knopová
16.8.2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem