Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Akce ROSA - 10. března 2008

Pervitin z rukou mladé 20leté dealerky ze Svitav 

Akce ROSA - Svitavsko - 10. března 2008 - S Včk HK

! Pervitin z rukou mladé 20leté dealerky ze Svitav
! Drogu odebírala od hlavních podezřelých
v akci "Nolina"

Překvapení se v minulém týdnu při návštěvě policejní služebny dočkala 20letá žena ze Svitav, která se dostavila na předvolání kriminalistů k podání svědecké výpovědi v rámci probíhající akce svitavského týmu s pracovním názvem "Nolina". 

Paralelně s touto akcí pak  kriminalisté shromažďovali  již několik měsíců v průběhu akce s pracovním názvem "Rosa" důkazy o drogové trestné činnosti této ženy. Mladá žena je podezřelá, že nejméně od července loňského roku odebírala od hlavních podezřelých v akci "Nolina" pervitin. Drogu pak zčásti jako pravidelná uživatelka sama spotřebovala, podstatnou část nakoupené drogy ale po Svitavách prodávala ve svém úzkém okruhu odběratelů. Prodejem drogy si pak zajišťovala pravidelný příjem, který byl hlavním zdrojem její obživy.

Podezřelá nejprve svou trestnou činnost popírala v plném rozsahu, posléze pod tíhou předložených důkazů připustila distribuci drogy s tím, že ji poskytovala bezúplatně. Kriminalisté ovšem o její výdělečné činnosti shromáždili dostatek pádných důkazů.

Policejní komisař ještě téhož dne předal podezřelé obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což jí hrozí až 5letý nepodmíněný trest

Ve svitavském regionu není obvyklé, že by se drogové trestné činnosti dopouštěly ženy. V loňském roce obvinili z distribuce drog svitavští kriminalisté 35 osob, pouze v jednom případě se jednalo o ženu.


por. Mgr. Martina Simonová, komisařka

vytisknout  e-mailem