Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce RUMBURAK dokončena

Pervitinový „čaroděj“ z Náchodska skončil v poutech 

Přibližně půl roku kriminalisté sledovali 27letého mladého muže z  vesnice nedaleko Police nad Metují. Přímo ve svém domku si zařídil podnikání, bohužel však pro něj naprosto nezákonné. Protože se již několik let pohyboval v prostředí uživatelů návykových a psychotropních látek, jak měli policisté vysledováno, i jeho podnikatelský záměr směroval do stejné oblasti. Mladého muže zřejmě napadlo postavit se na vlastní nohy a produkovat vlastní zboží.
 
Zbožím je myšlena psychotropní látka metamfetamin hydrochlorid, mezi uživateli známá jako pervitin. Kriminalisté pár měsíců pečlivě sbírali indicie a důkazy, zdálo se, že se nic neděje, jen obchod s pervitinem vzkvétal. Před týdnem ale spadla klec. Policisté si pro muže došli až domů a odvedli ho s sebou na územní odbor náchodské policie. Na základě dosud shromážděných důkazů tam muži sdělili obvinění ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Policejní vyšetřovatel současně podal návrh na vzetí do vazby. V úterý 16. 11. 2010 byl muž eskortován k náchodskému soudu, kdy soudkyně rozhodla o umístění obviněného do vazby. Pak jej policie převezla do hradecké vazební věznice.
 
V současné době pokračují výslechy dalších osob z řad uživatelů a dalších svědků. Již nyní ale policisté muže viní z toho, že prodal, daroval či směnil více než desítce osob pervitin, a to nejméně ve 107 případech, přitom si vydělal 42.000 korun. Mladý muž tak může skončit až na pět let za mřížemi.
 
por. Bc. Eva Prachařová
19. 11. 2010

vytisknout  e-mailem