Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce s dětmi v Trutnově

Den otevřených dveří pro žáky I. stupně základní školy  

Ve čtvrtek 12. 2. 2010 proběhl „Den otevřených dveří“ v budově Obvodního oddělení Trutnov. Akce se zúčastnily tři desítky žáků I. stupně Základní školy Rudolfa Frimla v Trutnově. Děti měly příležitost si prohlédnout výstroj a výzbroj členů pořádkové jednotky, všechny součásti výstroje jim byly předvedeny a došlo i k jejich vyzkoušení. Policista, který se zabývá zajišťováním stop na místě činu, dětem ukázal snímání otisků prstů, tzv. daktyloskopických stop. Velká většina návštěvníků si odnesla i svůj otisk na památku. V doprovodu policisty v uniformě a paní učitelky si žáčci měli možnost prohlédnout policejní celu. Z důvodu malého prostoru v cele byla skupina rozdělena na dvě poloviny, přičemž druhá část dětí měla možnost nahlédnout do služebního vozidla.
Policisté z Preventivně informační skupiny s žáčky pohovořili o „Bezpečné cestě do školy“, o nebezpečí, které na ně číhá na volném prostranství a v neposlední řadě se školáky hovořili o problému kyberšikany a obtěžování cestou mobilních sítí.
Po dvou hodinách strávených na policejním oddělení odcházeli spokojení posluchači s nabytím nových informací a mnoha poznatků. Každý z nich obdržel malý dárek věnovaný Policií České republiky. Učitelský dozor poděkoval všem zúčastněným policistům za ochotu, vstřícnost a precizně připravenou akci.
nprap. Věra Krejčová, nprap. Udo Ertner
12. 2. 2010
 

vytisknout  e-mailem