Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce s názvem BATMAN

TRUTNOVSKO-Distributor pervitinu si vedl přesnou evidenci 

Trutnovským kriminalistům, kteří se specializující se na drogovou problematiku, se po několika měsících vyšetřování podařilo „přetnout“ cestu od 38letého dodavatele pervitinu z Vrchlabí k jeho pravidelným a dlouholetým odběratelům  z  Trutnovska.
 
Muž je v současné době obviněn ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu hrozí až desetileté vězení. Stíhán je vazebně.
Kriminalisté ho společně s trutnovskou pořádkovou jednotkou zadrželi i s  přítelkyní v místě jeho bydliště. Oba zadržení jsou sami dlouholetými uživateli pervitinu, který ale obviněný muž nevyráběl, pouze překupoval z různých zdrojů a dále ho prodával. Podíl na trestním jednání a případná role jeho přítelkyně je stále v šetření, nicméně víme, že i ona se již v minulosti dlouhodobě pohybovala v prostředí výrobců drog, a to na severu Čech.
Obviněný muž se při předávkách choval velmi konspirativně. Jeho odběratelé ho znali pouze pod přezdívkou, domů si nikoho nevodil, pokud už si své blízké známé „pustil k tělu“, byl schopen je nejprve pozorovat dalekohledem na stativu, aby si je prověřil. Většinou vše ale probíhalo tak, že zájemce o drogu ho telefonicky kontaktoval a předávka byla uskutečněna venku na různých místech Vrchlabí, včetně barů a heren.
 
Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili bílý krystalický prášek, velké množství použitých injekčních stříkaček i stříkačky s již nataženým  čirým roztokem, pravděpodobně drogou připravenou k aplikaci. Tyto zajištěné věci odeslali k odbornému zkoumání. Dále zajistili i výpočetní techniku, která kriminalistům usnadnila vyšetřování. Muž totiž rád pracuje s počítači a vedl si podrobnou evidenci toho, kolik, komu a za kolik peněz drogu prodal. Tím měl stále k dispozici aktuální přehled, jaké množství drogy mu zbývá pro odběratele tzv. na skladě. S nadsázkou lze také říci, že muž s přítelkyní doslova spali na penězích utržených s největší pravděpodobností z prodeje drog. Kriminalisté našli totiž na posteli ukryté pod polštářem bankovky v hodnotě 33 tisíc Kč.
 
Obvyklá cena, za kterou obviněný muž drogu prodával, byla 500 Kč za 0,2 gramů pervitinu. Do současné doby kriminalisté zadokumentovali prodej 1300 dávek pervitinu v celkovém množství téměř ¼ kilogramu. Hodnota drogy, která mu za toto období prošla rukama, je tedy více než 600 tisíc korun. Z jeho evidence a doposud zjištěných skutečností ale víme, že částka, kterou od roku 2007 do současné doby utržil, je přibližně 360 tisíc Kč. Distributoři drogu totiž někdy prodají, někdy vymění za jiný produkt a někdy ji i darují.
 
Kriminalisté ve vyšetřování tohoto případu stále pokračují, vyslýchají další zúčastněné osoby a nevylučují ani další obvinění.
 
Obviněný muž byl již v roce 2002 stíhán pro krádeže opiátů v jedné z trutnovských nemocnic, kde byl v té době zaměstnán jako technický pracovník. V minulosti byl také několikrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Dlouhodobě není nikde zaměstnaný.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 16. 3. 2013, 9:00

Odkazy do noveho okna

Toxi akce Batman

Vrchlabí 3/2013 

Detailní náhled

Toxi akce BATMAN

Vrchlabí 3/2013 

Detailní náhled

Toxi akce BATMAN

Vrchlabí 3/2013 

Detailní náhled

Toxi akce BATMAN

Vrchlabí 3/2013 

Detailní náhled

Toxi akce BATMAN

Vrchlabí 3/2013 

Detailní náhled

Toxi akce BATMAN

Vrchlabí 3/2013 

Detailní náhled

Toxi akce BATMAN

Vrchlabí 3/2013 

Detailní náhled

Toxi akce BATMAN

Vrchlabí 3/2013 

Detailní náhled

Toxi akce BATMAN

Vrchlabí 3/2013 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem