Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Akce se zaměřila především na pneumatiky

LIBEREC - Téměř všechna kontrolovaná vozidla byla v pořádku. 

Ve středu 21. listopadu úderem poledne započala na teritoriu okresu Liberec dopravně bezpečnostní akce typu X zaměřená především na kontrolu technického stavu provozovaných motorových vozidel.

V souvislosti se zavedením povinnosti mít na vozidlech v tomto období za stanovených podmínek zimní pneumatiky, kontrolovali policisté i tuto povinnost. V průběhu čtyř sledovaných hodin zkontrolovali 165 motorových vozidel. Téměř všechna vozidla měla zimní pneumatiky s požadovanou hloubkou dezénu. Pouze 10 řidičů jelo na letních pneumatikách, kdy jeden měl na pneumatikách lehce sjetý vzorek, za což si vysloužil blokovou pokutu.

Policisté zjistili v průběhu akce spáchání 27 přestupků, kdy dva provinilce bylo nutné oznámit k dořešení k správnímu řízení příslušného úřadu. Šest z řidičů nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy a jeden řidič riskoval zdraví a bezpečnost svého dítěte tím, že nepoužil zádržný systém. U 10 vozidel museli policisté konstatovat, že vozidlo je v nevyhovujícím technickém stavu.

por.Mgr.Ludmila Knopová
22. listopadu 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem