Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Akce SOKRATES - 21. března 2008

Zajištěna varna pervitinu 

Akce SOKRATES - Svitavsko - 21. března 2008 - Toxi tým S Včk HK
! Zadrženi 3 dealeři pervitinu (23, 24, 32) z Moravské
Třebové
! Zajištěna varna pervitinu
! Prokázán prodej přibližně 100 g pervitinu
za 100.000 korun

 
    Na konci měsíce března 2008 vyvrcholila ve svitavském regionu policejní akce "Sokrates", při které svitavští policisté se specialisty východočeského Toxi týmu zasadili ránu moravskotřebovským dealerům pervitinu.
 V rámci šetření byli zadrženi tři muži z Moravské Třebové. Jedním z nich byl 32letý podnikatel, který si prodejem narkotik kompenzoval svou chatrnou podnikatelskou existenci. Druzí dva podezřelí  nezaměstnaní muži (23, 24) si dealerstvím přilepšovali na živobytí, a to nejenom finančně, ale i  ziskem metamfetaminového zboží pro vlastní potřebu.
    
Ilustrační foto PČRIlustrační foto PČR
Dvaatřicetiletému podnikateli je kladeno za vinu, že od roku 2007 do poloviny března 2008 na různých místech v Moravské Třebové, zejména v jednom restauračním zařízení ve městě, distribuoval za úplatu dalším osobám pervitin. Druhý z obviněných (24) drogu od prvního muže sám odebíral, část vždy užil pro svou potřebu a zbytek dále distribuoval od července 2007 do současné doby v okruhu svých známých taktéž za úplatu či protislužbu.  Prodej drogy byl pro tohoto muže hlavním zdrojem příjmů.
 
Shora uvedení podezřelí trestnou činnost doznali a s policisty spolupracují. Totéž se však nedá říci o nejmladším muži ze zadržené trojice, 23letém uživateli psychotropních látek, dealerovi a pravděpodobně i výrobci metamfetaminu. Na jeho bedra padlo prozatím obvinění za přibližně roční distribuci narkotik na Svitavsku, i když při prohlídce osobního vozidla, ve kterém byl zadržen, policisté objevili varnu na výrobu pervitinu.
 
Do policejního protokolu však muž stále dokola opakuje, že nefetuje,  neví čí je to auto  a neví, jak se varna do zavazadlového prostoru dostala ...
 
Policisté celou záležitost nadále prověřují. Prozatím mužům prokázali prodej 100 gramů pervitinu v hodnotě 100.000 korun.
 
Všem třem mužům bylo policejním komisařem sděleno obvinění pro trestný čin nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což jim hrozí až 5letý trest.
 

por. Renata Šanderová, komisař, nprap. Štegnerová Anna

vytisknout  e-mailem