Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Akce "STAVBA"

LIBEREC - Policisté z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství Libereckého kraje znovu kontrolovali nelegální zaměstnávání. 

V úterý 26. března 2019 realizovali policisté z Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje akci zaměřenou na kontrolu staveb.
V součinnosti s policisty z Mobilní jednotky Řediteství služby cizinecké policie, psovody Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Celní správy a s pracovníky Oblastního inspektorátu práce se zaměřili na neoprávněné záměstnání, pobyt a padělání či pozměňování dokladů cizinců. Kromě toho se kontrolní orgány soustředily také na nerespektování správního nebo soudního vyhoštění a porušení jiných povinností, které osobám ukládá zákon o pobytu cizinců na území České republiky.
Během této akce policisté zkontrolovali bezmála osm desítek občanů České republiky a více jak tři desítky cizinců. Nejvíce zkontrolovaných cizinců pak pocházelo z Ukrajiny. Policisté zjistili šest přestupků dle zákona o pobytu cizinců, za které uložili pokuty v příkazním řízení v celkové výši dvanáct set korun. Mimo toho se policistům podařilo zjistit osm cizinců z Ukrajiny, kteří na stavbě pracovali, aniž by k tomu byli oprávněni. Z tohoto důvodu byli tito cizinci zajištěni a bude s nimi zahájeno správní řízení o vyhoštění. V případě, že cizincům bude vysloveno správní vyhoštění, vztahuje se tento zákaz na území států celé Evropské unie. Pokud rozhodnutí nebudou respektovat, mohou se dopustit přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí pod sankcí odnětí svobody, uvalením vyhošťovací vazby nebo soudního vyhoštění.

V průběhu tohoto roku budou obdobné akce probíhat v rámci celého Libereckého kraje opakovaně.

1. dubna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem