Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce "Trojka"

Východočeský Toxi tým opět v akci 

Z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů a z trestného činu šíření toxikomanie obvinili v těchto dnech pardubičtí policisté z Toxi týmu 38letého muže a 24letou ženu z Pardubic. Z trestného činu  nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů byl obviněn také 35letý muž z Pardubic.

Osmatřicetiletý muž je důvodně podezřelý, že na přelomu let 2007/2008 z části prodával nebo poskytoval zdarma 19leté dívce v jednom pardubickém baru či jejím bydlišti omamnou psychotropní látku pervitin, a to v celkové částce cca 25.000 korun. Dále měl v letních měsících roku 2008 nabídnout za částku 500 korun pervitin mladé dvojici, inkasovat peníze, přičemž drogu nedodal. Obviněnému je rovněž kladeno za vinu, že ve druhé polovině roku 2008 několikrát nitrožilně aplikoval nezjištěné množství pervitinu 23leté dívce z Pardubic, jejíž stav měl za následek hospitalizaci v nemocnici.

Pětadvacetiletá žena je důvodně podezřelá, že  v období let 2004 až 2008 na různých místech v Pardubicích třem osobám prodala, částečně poskytla zdarma nebo výměnou za staré oblečení omamnou psychotropní látku pervitin. V jednom případě se jednalo o dívku mladší 15 let, které měla obviněná žena v počátcích drogu sama nitrožilně aplikovat. Této dívce měl v průběhu několika let prodávat přesně nezjištěné množství pervitinu v celkové částce 350.000 korun.

Pětatřicetiletý muž je důvodně podezřelý, že v období let 2007 až 2008 ve více jak 40 případech prodal, poskytl zdarma nebo z části poskytl jako úhradu za nájemné čtyřem dalším osobám omamnou psychotropní látku pervitin.  Jedné z dívek (nar. 1988) poskytl tuto drogu celkem ve 30 případech za celkovou částku 12.000 korun.

Na 38letého obviněného byl podán návrh na vzetí do vazby. V případě prokázání viny hrozí oběma mužům až 10letý pobyt za mřížemi, obviněné ženě pak trest odnětí svobody od 8 do 12 let. 

Více o činnosti Toxi týmu naleznete na: Specializovaný pracovní tým Toxi

 por. Mgr. Lenka Burýšková
4. 2. 2009

vytisknout  e-mailem