Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Akce "Úklid"

TEPLICE - O víkendu proběhla bezpečnostní akce; Odhalená pěstírna marihuany... 

Akce ÚKLID
     Během víkendu proběhla v nočních hodinách na teritoriu měst Teplice a Bílina policejní akce s názvem „ÚKLID“. Akce se zúčastnilo několik desítek policistů, spolupracovali také se strážníky městských policií obou měst. Z pátku na sobotu policisté zkontrolovali téměř 70 osob a 40 motorových vozidel, další den to bylo 87 kontrolovaných osob a 25 vozidel. Celkem policisté uložili 13 blokových pokut za 8.800 korun. Akce zaměřená na eliminaci trestné činnosti zejména majetkového charakteru a na zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti osob a majetku a dohledu nad bezpečnosti a plynulosti silničního provozu byla úspěšná. Během celé akce se podařilo zadržet 4 pachatele majetkové trestné činnosti a dva řidiče, kteří si sedli za volant pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce byla prvnímu naměřena hodnota 1,78 promile alkoholu v dechu, druhý „nafoukal“ 1,41 promile.
 
 
Odhalená pěstírna
     V souvislosti s bezpečnostní akcí, která probíhala během víkendu policisté zadrželi dva muže ve věku 41 a 43 let, kteří se v Bílině vloupali do rodinného domu. V objektu lapkové objevili nelegální pěstírnu konopí, a tak si začali plnit rostlinami své batohy. Na místě je však zadrželi policisté společně se strážníky Městské policie Bílina. Oběma mužům bylo sděleno podezření pro trestné činy krádeže ve stadiu pokusu a porušování domovní svobody, za které jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Při následné domovní prohlídce neobydleného domu policisté zajistili 159 rostlin marihuany o výšce cca. 1 metr, 252 rostlin marihuany o výšce cca. 10 cm (tzv. řízků) a dále byly zajištěny věci související s pěstováním marihuany. Zajištěné rostliny budou zaslány k odbornému zkoumání ke zjištění obsahu účinné látky THC. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Po majiteli objektu a „zahradnících“ teď policisté pátrají.  
 
 
Vloupání do vozidla
    Během bezpečnostní akce policisté také zadrželi dva bratry z Loun, kteří se v katastru obce Bílina vloupali do osobního vozidla VW Caravelle. Z auta odcizili GPS navigaci za necelé dva tisíce korun a už se těšili jak lup zpeněží. Když ale z místa činu ujížděli svým Favoritem, kontrolovala je policejní hlídka, která u nich odcizenou navigaci našla. Pod tíhou důkazů se povedení sourozenci ke krádeži doznali a oběma teď hrozí až dvouleté vězení.

Teplice, 15. 2. 2010, nprap. Daniel Vítek 

vytisknout  e-mailem