Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce zaměřená na diskotéky

Společná akce police a hasičů 

Dne 7. 3. 2009 uskutečnili berounští policisté ve spolupráci s berounskými hasiči a s pracovníky Živnostenského úřadu akci zaměřenou na kontrolu diskotéky v Lážovicích.
Policisté na místě kontrolovali dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18ti let, hasiči se zaměřili na kontrolu únikových cest, jejich průchodnost a značení, osazení hasicími přístroji a kontrola příslušné dokumentace požární ochrany. Pracovníci Živnostenského úřadu si provedli kontrolu po své linii. Na místě kontroly nechyběli také pracovníci Odboru sociální péče o dítě ( OSPOD).
Na této diskotéce se nacházelo celkem 135 lidí z nichž 80 bylo mladistvých. Na místě bylo zjištěno, že 12 mladistvých osob bylo pod vlivem alkoholu. Tyto osoby byly následně převezeny na Obvodní oddělení police v Berouně spolu s pracovníky OSPODU, kde byly k dané věci vyslechnuty a předány rodičům. Zákaz podávání alkoholických nápojů  osobám mladších 18ti let police v tomto případě nadále vyšetřuje v současné době jako přestupek, za což konkrétní osobě, která těmto osobám alkohol podala hrozí sankce do výše až 5.000,- Kč avšak pokud by se prokázalo, že tato osoba jim podává alkoholické nápoje soustavně nebo ve větší míře pak by se již jednalo o trestný čin „ podávání alkoholických nápojů mládeži“ za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
Vzhledem ke skutečnosti, že v našem okrese dochází k porušování tohoto zákazu, budou berounští policisté v těchto akcích nadále nárazově pokračovat.

 

vytisknout  e-mailem