Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Akce zaměřená na nákladní dopravu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté zjistili 33 přestupků. 

Ve čtvrtek 9. a v pátek 10. listopadu letošního roku proběhla na území Karlovarského kraje celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na nákladní dopravu, zejména na kontrolní vážení hmotnostních limitů motorových vozidel všech kategorií. Dále se policisté zaměřili také na kontroly sociálních předpisů, technických stavů, přepravu nebezpečných látek nebo také na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Akce proběhla v součinnosti s Centrem služeb pro silniční dopravu. 

Do akce bylo zapojeno téměř čtyřicet osob, z toho 32 policistů, kteří zastavili a zkontrolovali 256 vozidel, přičemž zjistili 33 přestupků, z nichž 8 oznámili příslušnému správnímu orgánu a 25 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě. 

Nejčastěji zjištěným přestupkem, celkem ve čtrnácti případech, bylo zjištěno překročení hmotnosti vozidel. Druhým nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel. V jednom případě policisté u nákladního vozidla zjistili, že převážený náklad je vyšší, než je povolený limit. Řidič si proto zajistil náhradní nákladní automobil, který byl ale nakonec ještě vyšší, než původní nákladní automobil, proto musel přijet jiný, protože, ani tomuto samozřejmě nebyla povolena další jízda. 

V průběhu akce policisté také pátrali po pohřešovaných či hledaných osobách, odcizených vozidlech a věcech. 

nprap. Jan Bílek
14.11.2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem