Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Akce zaměřená na podávání alkoholu mladistvým

Dvě mladistvé osoby "nadýchaly" 

Na radnickou diskotéku se vydali během sobotní noci  na 24. ledna i uniformovaní policisté z pořádkové a dopravní služby. Nešli však za zábavou, ale na bezpečnostní opatření, které bylo zaměřeno na kontrolu zákazu podávání alkoholických nápojů mladistvým, či nezletilým osobám.

Mezi návštěvníky odhalily dvě  mladistvé osoby pod vlivem alkoholu. Sedmnáctiletá dívka, u které naměřil detekční přístroj 0,11 promile alkoholu, dostala alkoholické nápoje od svého  kamaráda. Ten na oplátku od policistů "dostal " pokutu tisíc korun pro protiprávní jednání, které bylo kvalifikováno jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Dalším "dětským" opilým návštěvníkem byl 16ti letý místní hoch. V tomto případě však kolovalo v jeho těle alkoholu více, jelikož naměřená hodnota přesáhla jednu promili.  Hocha si  proto převzali  přivolaní zákonní zástupci - rodiče. Šetřením zjištěných skutečností a dalšími okolnostmi tohoto případu se nadále budou zabývat radničtí policisté.

Kontrola byla směrována i na kontrolu zákazu podávání alkoholických nápojů mládeži ze strany obsluhy podniku. V rámci tohoto šetření nebylo zjištěno  protiprávní jednání.

vytisknout  e-mailem