Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Akci neohlásili

LITOMĚŘICE – Místo monitorovali policisté; Z trestu se neponaučil; Své chuti neodolal 

Od pátku do neděle dohlíželo několik desítek policistů na neohlášenou hudební akci s názvem Bass Wars, která se konala u Štětí v rekreační oblasti zvané „Hoštěcký kopec“. Hudební produkci navštívilo celkem okolo tří stovek účastníků. Při kontrolách na místě policisté udělili 15 blokových pokut, jeden z účastníků je podezřelý z distribuce návykových látek a jedna osoba z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na místě konání byla také zadržena jedna osoba, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Po celou dobu konání akce jsme nezaznamenali žádnou stížnost od obyvatel okolních obcí.
 

Z trestu se neponaučil
Do štětského nákupního centra se vydal v neděli 21letý muž z Roudnicka s nekalými úmysly. V prodejně si vybral 4 kusy šampónů na vlasy za 480 korun, ale platit se mu nechtělo. Byl přistižen ostrahou prodejny ve chvíli, kdy prošel bez placení pokladnou. Přivolaní policisté zjistili, že mladík byl v posledních třech letech za obdobný skutek odsouzen a v nedávné době propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost. Protože zákon neporušil poprvé, jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Své chuti neodolal
V sobotu v časných ranních hodinách odcizil neznámý pachatel nanuky z mrazírenského boxu před prodejnou ve Štětí. I se svou sladkou kořistí utekl. Policisté jej zanedlouho vypátrali a zjistili, že jde o 34letého muže ze Štětí. Ke krádeži se doznal s tím, že jeden nanuk již snědl a druhý vydal nepoškozený policistům. Nezákonného jednání se dopustil i přes to, že byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen a potrestán. Pro krádež nanuků mu nyní hrozí až tříleté vězení.
 

Pili a řídili
Dva hříšníky za volantem kontrolovali policisté v sobotu okolo druhé hodiny ranní.
 

Ve Štětí byl kontrolován 21letý místní mladík při řízení vozidla značky Renault. Nejen, že policistům nepředložil žádné doklady, ale bylo zřejmé, že požil alkohol. Dechová zkouška to potvrdila a mladík nadýchal 1,46 promile. Dotyčný je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

V Lovosicích byl kontrolován při řízení vozidla značky Ford 33letý muž z Terezínska. Usedl za volant svého vozu, ač má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2014. Dechovou zkoušku na alkohol měl také pozitivní. Kalibrovaný přístroj ukázal hodnotu 2,23 promile! Policisté jednání řidiče kvalifikovali jako trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 

9. 9. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem