Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Dealer pervitinu už doprodával

NÁCHODSKO – Nelegální živnost ukončil znenadání. 

AKTUALIZACE - Ve středu 28. 5. 2014 soudce Okresního soud v Náchodě akceptoval návrh státního zástupce a rozhodl, že 28letý muž obviněný z neoprávněné výroby a jiného nakládání s omamnými látkami, který na Broumovsku distribuoval pervitin, bude nadále stíhán vazebně. Muže proto z náchodské policejní cely ještě tého dne eskorta dopravila za brány hradecké vazební věznice.
Zveřejněno: por. Mgr. Eva Prachařová, 29. 5. 2014 v 11. 30
 
 
Více než tři měsíce kriminalisté mapovali jednání mladého muže, který si na Broumovsku a Policku sám vytvořil nové pracovní místo, leč s aktivitou nezákonnou a zdraví poškozující. Začátkem týdne nad ním spadla klec.

V pondělí 26. 5. 2014 v časných ranních hodinách náchodští kriminalisté za účasti zásahové jednotky z Hradce Králové zadrželi na Broumovsku muže, na kterého měli už delší dobu spadeno pro přechovávání a distribuci omamných a psychotropních látek, konkrétně pervitinu.

Mladého muže ve věku 28 let policisté zadrželi, protože podle jejich zjištění dlouhodobě obchodoval s omamnými a psychotropními látkami, tzv. dealoval zakázanou látku metamfitamin hydrochlorid. V současné době probíhají výslechy dalších svědků, ale již nyní je zřejmé, že se obchodování s pervitinem muž věnoval na plný úvazek. Jiné zaměstnání neměl a z těchto aktivit si opatřoval prostředky na živobytí. On sám byl také uživatelem pervitinu.
 
Podle dosavadních zjištění si mladý muž drogy porůznu opatřoval ve větším množství, pak je rozděloval na menší dávky a s těmi obchodoval. Již nyní je zřejmé, že nedovolené omamné a psychotropní látky distribuoval, buď za úplatu nebo výměnou, či zdarma minimálně 30 osobám a utržil za ně desítky tisíc korun.
 
Proti mladému muži vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami s možným dvou až desetiletým trestem odnětí svobody. Dnešního dne okresní soudce v Náchodě rozhodne, zda jeho další vyšetřování bude probíhat na svobodě, nebo bude vzat do vazby.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
28. 5. 2014 v 9.00 hodin

 

Odkazy do noveho okna

dealer

Broumovsko, 5/2014 

Detailní náhled

dealer 2

Broumovsko, 5/2014 

Detailní náhled

dealer 3

Broumovsko, 5/2014 

Detailní náhled

dealer 4

Broumovsko, 5/2014 

Detailní náhled

dealer 5

Broumovsko, 5/2014 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem