Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Hádka skončila pobodáním

KRAJ - Žena byla obviněna z pokusu vraždy 

AKTUALIZACE 19.8.2015,13:00

Krajští kriminalisté obvinili 47 letou ženu ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ukončené ve stadiu pokusu a v nejbližších hodinách budou podávat k rukám státního zástupce podnět na její vzetí do vazby.

Z dosud provedeného vyšetřování je zřejmé, že muž i žena společně v předmětném bytě od ranních hodin popíjeli alkohol a po vzájemné potyčce utrpěl 31letý muž tři bodnořezná zranění, dvě do oblasti trupu, jedno do oblasti krku. Na místě kriminalisté zajistili i nůž se 20 cm čepelí, který žena k útoku použila. Je obviněná, že útok vedla na životně důležité orgány, a to opakovaně. Muž je v tuto chvíli mimo ohrožení života.

Žena s kriminalisty nespolupracuje a do současné doby nebyla schopná přesně popsat, k čemu na místě události došlo. Kriminalisté samozřejmě ve vyšetřování i nadále intenzivně pokračují.

 mjr. Mgr. Ivana Ježková

 


 

 

Krátce před 15 hodinou přijal operační důstojník Královéhradecké policie oznámení od 47 leté ženy, že byla fyzicky napadena svým 31 letým přítelem v jednom z bytů v činžovním domě v Mánesově ulici v Hradci Králové. Žena uvedla, že je zraněná.

První policisté, kteří okamžitě dojeli na místo ale objevili v bytě s bodnořeznými poraněním těžce zraněného muže. Poskytli mu okamžitě první pomoc a přivolaný lékař, který muže na místě ošetřil, zajistil jeho převoz do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Žena, která nadýchala téměř 2,6 promile alkoholu, byla na místě zadržena a po provedení základních úkonů spočívajících zejména ve zjištění její totožnosti, byla převezena na protialkoholní záchytnou stanici, kde bude umístěna až do úplného vystřízlivění. Další procesní úkony, zejména výslechy ženy i muže budou kriminalisté realizovat, až jim to dovolí jejich zdravotní stav. Z jejich výslechu a výslechu svědků bude nutné důkladně zjistit, k čemu v bytě došlo.

Kompletní výjezd kriminalistů provedl důkladné ohledání místa činu a v současné době policisté na základě všech doposud zjištěných skutečností připravují právní kvalifikaci případu.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 17.8.2015, 18:30

vytisknout  e-mailem