Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Havárie motorového letadla

TRUTNOVSKO - V Lánově u Vrchlabí narazilo letadlo do hotelu 

AKTUALIZACE:

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.Jedním z nejdůležitějších pro nás budou závěry vyšetřování inspektorů Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Dle jejich vyjádření může vyšetřování trvat i někollik měsíců.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 13. 5. 2013, 8:30


Ve 12:44 jsme přijali oznámení o letecké havárii čtyřmístného motorového letadla SOCATA, které krátce po startu z nedalekého Vrchlabského letiště z dosud nezjištěných příčin narazilo do hotelu v Prostředním Lánově.

letadlo
Z trosek letadla byly vyproštěny dvě osoby německé státní příslušnosti, 76letý pilot a 60letá žena. Oba byli s těžkými zraněními letecky transportováni do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.  

Na místo nehody se okamžitě sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. Trutnovští policisté místo nehody zajistili a nehodu začali vyšetřovat. Kriminalisté zahájili úkony v trestním řízení pro podezření některého z trestných činů, který budou později specifikovat. V úvahu přichází ublížení na zdraví z nedbalosti, případně i obecné ohrožení. Policisté zajišťovali potřebné stopy, shromažďovali důkazy a vyslýchali svědky. Nejdůležitější slovo ve vyšetřování budou mít ale inspektoři Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, na jejichž závěry budou kriminalisté čekat.

Velkým štěstím bylo, že ačkoliv byli v hotelu hosté, nikdo  z nich nebyl zraněn. Škoda na hotelu zatím nebyla vyčíslena.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 11. 5. 2013, 19:00

 

Odkazy do noveho okna

letadlo

Lánov 11.5.2013 

Detailní náhled

letadlo

Lánov 11.5.2013 

Detailní náhled

letadlo

Lánov 11.5.2013 

Detailní náhled

letadlo

Lánov 11.5.203 

Detailní náhled

letadlo

Lánov 11.5.2013 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem