Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE II.: Kriminalisté pátrají po šestadvacetiletém mladíkovi

Kriminalisté již znají výsledky genetického zkoumání 

Kriminalisté prvního policejního obvodu pátrají od pondělí 17. 2. 2014 po šestadvacetiletém muži.
 
Pohřešovaný byl naposledy prokazatelně spatřen dne 16. 2. 2014 v 05:00 hodin v klubu Zlatý Strom, kde popíjel s přáteli. Konkrétně se měl po nějakou dobu komunikovat s mužem, který měl dlouhé zrzavé vlasy. Následně odešel a od té doby je nekontaktní.
 
Šestadvacetiletý mladík je 180 centimetrů vysoký, střední postavy. Má hnědočerné rovné krátce střižené vlasy, které si češe dopředu, kolébavou chůzi a velikost bot číslo 43. V době odchodu z domova na sobě měl modrou mikinu s kapucí, zelené triko s nápisem „Jameson“, tmavou bundu a modré džíny. U sebe by měl mít občanský průkaz, platební kartu a mobilní telefon. Pohřešovaný hovoří anglicky a francouzsky.
 
Touto cestou žádáme širokou veřejnost o poskytnutí jakýchkoli informací, které by vedly k vypátrání pohybu nebo pobytu hledaného. Informace přijmou operátoři bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv služebně PČR.
 
AKTUALIZACE KE DNI 21. 3. 2014:
 
Včera krátce po desáté hodině dopolední jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení o nálezu těla ve Vltavě. Na místo okamžitě vyjely všechny dostupné hlídky z okolí i kriminalisté stálé výjezdové skupiny. Ti také provedli prvotní úkony a ohledání místa nálezu. Dnes již můžeme říci, že se s největší pravděpodobností jedná o šestadvacetiletého mladíka, po kterém kriminalisté usilovně pátrali od 17. 2. 2014. Podle předběžných výsledků soudní pitvy muž zemřel v důsledku utonutí a na jeho smrti se nepodílela další osoba. Nicméně kriminalisté čekají na výsledky odborného genetického zkoumání, které určí přesnou totožnost muže. Detektivové předpokládají, že výsledky by mohly být známy v průběhu příštího týdne. S ohledem na rodinu a citlivost celého případu nebudeme k případu v tuto chvíli sdělovat žádné bližší informace.
 
AKTUALIZACE KE DNI 26. 3. 2014:
 
Kriminalisté již mají k dispozici výsledky odborné genetické expertizy a dnes již můžeme s určitostí říci, že muž nalezený 20. 3. 2014 ve Vltavě, je šestadvacetiletý mladík, po kterém kriminalisté pátrali od 17. 2. 2014. S ohledem na rodinu a citlivost celého případu nebudeme k případu sdělovat žádné bližší informace.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 21. 3. 2014

vytisknout  e-mailem