Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Loupežné přepadení banky v centru Hradce Králové

KRÁLOVÉHRADECKO - Podezřelý zadržen s maketou zbraně i s penězi krátce po činu. 

Soudce akceptoval návrh, který zaslal policejní komisař k rukám státního zástupce a poslal dnes obviněného muže do vazby.
Motivem jednání obviněného byla prý tíživá finanční situace a dluhy. K činu se přiznal. Při zadržení policisté zajistili u podezřelého kromě peněz a makety zbraně i další věci (více: foto1, foto2).

Foto: Policie ČR
por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizace: dne 4. 4. 2014 ve 11:00
_________________________________________

Ze zločinu loupeže byl dnes obviněn 42letý muž z Turnova. Hrozí mu až 10letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizace: dne 3. 4. 2014 ve 12:00
_________________________________________

Dnes, krátce před 14. hodinou, došlo k loupežnému přepadení pobočky Komerční banky na Masarykově náměstí v Hradci Králové. Pachatel, který vstoupil do prostor maskován parukou, knírem a čepicí, požadoval pod hrozbou zbraně po zaměstnankyni na pokladní přepážce vydání finanční hotovosti, kterou mu žena  vydala a se kterou následně z místa činu odešel. Popis pachatele policistům však následně poskytl náhodný svědek události, který mužům zákona také popsal, kudy pachatel odchází. Policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení podezřelého muže zanedlouho i s penězi a maketou zbraně zadrželi cca 1km od místa činu. Na pátrání při zadržování pachatele se podíleli také policisté ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Kh kraje. Paní pokladní byla ze strany policie poskytnuta krizová intervenční péče.
Zadržený muž byl převezen na Službu kriminální policii a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové. V současné době probíhají ve věci úkony trestního řízení. Muž (nar. 1971 z Turnova) je důvodně podezřelý z loupeže.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 2. 4. 2014 v 16:00

vytisknout  e-mailem