Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Mladá podvodnice skončila ve vazbě

JABLONEC NAD NISOU - Mladá žena, která od 33letého muže podvodně vylákala finanční prostředky ve výši 3.560.000,- Kč skončila minulý týden ve vazbě. 

AKTUALIZACE ze dne 23. 5. 2019:

V uplynulých dnech nabyl právní moci rozsudek Krajského soudu Ústí nad Labem – pobočky v Liberci, kterým byla níže uvedená mladá žena odsouzena za spáchání jednoho zločinu a dvou přečinů k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání tří let. Pro výkon tohoto trestu byla zařazena do věznice s ostrahou.

nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

_________________________________________________________________________________________________________________

Minulý týden komisař z Oddělení hospodářské kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 27leté ženy jako obviněné ze spáchání zločinu podvod, přečinu úvěrový podvod a přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, kterých se dopustila v blíže nezjištěném období od 1. listopadu 2015 do  konce roku 2017.

Obviněná se v uvedeném období seznámila prostřednictvím internetového portálu s 33letým mužem, od kterého pod různými smyšlenými záminkami vylákala finanční prostředky v celkové výši 3.560.000,- Kč. Obviněná ho průběžně v uvedeném období uváděla v omyl předstíráním okolností, které se nezakládaly na pravdě. Například poškozenému sdělila, že potřebuje peníze na léčbu svého syna, na operaci mozku, kterou měla údajně postoupit v Bratislavě, dále na uhrazení dluhu u lichváře a také mu předstírala, že byla unesena neznámým pachatelem a je nutné zaplatit výkupné 60.000,- Kč.

Aby obviněná v poškozeném vzbudila důvěru a vidinu toho, že se mu jeho peníze někdy vrátí, mu zaslala padělanou úřední listinu o zablokování jejího bankovního účtu, na kterém měla být uložena finanční částka 90.000,- Kč. Dále mu například také zaslala padělanou úřední listinu o tom, že má ve Vazební věznici v Liberci v úschově 5.000.000,- Kč za prodej nemovitosti.

Obviněná od začátku konala v úmyslu vylákat od poškozeného finanční prostředky, tyto mu nevrátit a obohatit tímto jednání sama sebe. Poškozený během uvedené doby obviněné předal svoje úspory, dále peníze získané z prodeje svých věcí a neváhal si ani peníze pro obviněnou půjčit jak od svých známých, tak i od finančních společností. Obviněná pak od něj podvodem získané peníze utrácela hráním na hracích automatech a měla dokonce i založený herní účet u jedné sázkové společnosti, na kterém zůstala ve ztrátě přesahující částku 900.000,- Kč.

Dále ještě vloni v říjnu a prosinci uzavřela u jedné finanční společnosti dvě smlouvy o poskytnutí spotřebitelského úvěru, první na částku 14.000,- Kč a druhou na 60.000,- Kč. V rámci plnění podmínek první smlouvy uhradila pouze 6.000,- Kč. Z druhého poskytnutého úvěru neuhradila žádnou finanční částku. Při sjednávání obou spotřebitelských úvěru ve svých žádostech úmyslně uvedla nepravdivé údaje o vedených exekucích proti její osobě a finanční společnosti tak způsobila škodu v celkové výši 68.000,- Kč.

Navíc obviněná byla v uplynulých třech letech pravomocně odsouzena Okresním soudem v Liberci za trestný čin podvod a stejný soudem následně i za spáchání trestného činu zpronevěra. Komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby. Následně podanému návrhu soudce Okresního soudu v Jablonci  nad Nisou vyhověl a obviněnou poslal do vazby. Nyní jí za spáchání výše uvedeného zločinu a dvou přečinů hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let, a to s ohledem na výši způsobené škody.


30. 10. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem