Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE: Mladíci vylákali hosta herny do auta a pak ho přepadli

Policisté zadrželi oba mladíky během včerejšího dne. 

Včera kolem půl jedenácté dopoledne zadrželi kriminalisté z pražské Palmovky třiadvacetiletého mladíka, kterého podezřívali z loupežného přepadení z konce ledna letošního roku. Na základě předchozího souhlasu se zadržením vydaného Obvodním státním zastupitelstvím pro Prahu 9 detektivové muže dopadli v jednom z bytů v Bechyňské ulici na pražském Proseku. Mladík následně skončil na služebně na Zenklově ulici, kde ho vyšetřovatel obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.
 
Kriminalisté od konce ledna pracovali na případu loupeže na Praze 9. Oba zadržení se měli spolu domluvit, že oloupí zákazníka herny v Letňanech poté, co vyhrál na výherním automatu. Pod záminkou odvozu na diskotéku do centra metropole ho vylákali do vozidla Mercedes a poté mu pod pohrůžkou násilí odcizili peněženku s necelými pěti tisíci korunami. Oloupeného muže pak vystrčili z auta a odjeli.
 
Na služebnu kriminalistů putoval v odpoledních hodinách i jeho o pár měsíců mladší kamarád, spolupachatel loupeže, figurující v celostátním pátrání jako hledaný. Státní zástupce vydal 7. dubna i na tohoto mladíka předběžný souhlas se zadržením. O jeho dopadení jsme během včerejšího dne informovali na těchto webových stránkách policie:  
http://www.policie.cz/clanek/celostatne-hledany-muz-najel-s-vozidlem-na-kriminalistu.aspx
 
Dvojice nebyla kriminalistům neznámá, oba obvinění totiž mají v policejních evidencích několik záznamů jak majetkového, tak násilného charakteru. Detektivové dnes umístili obviněnou dvojici do policejní cely v budově pražského krajského ředitelství v Kongresové ulici. Vyšetřovatel podá státnímu zástupci během dne návrh k podnětu na uvalení vazby, o kterém bude rozhodovat soud. Za loupežně přepadení jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi věznice.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 9. 4. 2014
 
Informace z 14:55 hodin:
Soudce Obvodního soudu pro Prahu 9 dnes odpoledne uvalil na oba mladíky obviněné z loupeže vazbu. Dvojice tak v nejbližších chvílích poputuje do vazební věznice.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 10. 4. 1014
Odkazy do noveho okna

Mercedes po zadržení řidiče v celostátním pátrání

Mercedes po zadržení řidiče v celostátní... 

Detailní náhled

Zadržený hledaný řidič Mercedesu

Zadržený hledaný řidič Mercedesu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem