Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Aktualizace: Nálezy dvou mrtvých žen

Kriminalisté z oddělení vražd si převzali do vyšetřování případ mladé zavražděné ženy z ulice Vratislavova na Praze 2. 

Včera kolem půl čtvrté odpoledne přijali policisté oznámení od strážníků městské policie, že náhodný kolemjdoucí nalezl v ulici Na Obrátce ženu bez známek života ležící u křoví. Na místo proto vyrazili policisté z místního oddělení včetně kriminalistů z výjezdové skupiny třetího policejního obvodu a nakonec i detektivové z pražského krajského ředitelství. Vzhledem k tomu, že kriminalisté neznali totožnost zemřelé ženy, do Hloubětína tak vyrazili specialisté na pátrání po osobách, kteří začali intenzivně pracovat na zjišťování její totožnosti.  Podle přivolaného koronera zemřela žena s největší pravděpodobností násilnou smrtí, ovšem přesnou příčinu úmrtí by měla objasnit až nařízení soudní pitva. K místu vyrazili i kriminalisté z 1. oddělení krajského ředitelství, kteří se zabývají násilnou kriminalitou.
 
Ke druhému podezřelému úmrtí vyjížděli policisté kolem deváté hodiny večer do ulice Vratislavova na Praze 2, kde byla v jednom z bytů nalezena mladá dívka v tratolišti krve. K místu i v tomto případě vyjeli kriminalisté z výjezdové skupiny jak z druhého policejního obvodu, tak i z krajského ředitelství. Podle přivolaného služebního lékaře a detektivů zemřela jednadvacetiletá žena násilnou smrtí. Kriminalisté z pražské mordparty si tak celý případ na místě převzali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy.
 
V souvislosti s nálezem mrtvé ženy v bytě ve Vratislavově ulici žádají detektivové veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli. Podezřelá osoba s největší pravděpodobností opustila místo činu mezi pondělním a úterním odpolednem. Oděv pachatele však musel být velmi znečištěn krví, takového specifického markantu si pak mohli kolemjdoucí všimnout. Policisté tak žádají veřejnost o jakoukoli informaci k pohybu podezřelé osoby, která z bytu odešla neznámým směrem. Kriminalisté nevylučují, že by k rychlému opuštění místa činu využila například i prostředků městské hromadné dopravy, v blízkosti události se totiž nachází tramvajová zastávka Výtoň nebo Albertov.
 
Informace k podezřelé zakrvácené osobě, která se v tuto dobu pohybovala v okolí místa vraždy, přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně policie.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 8. 1. 2014
 
Aktualizace z 15:05 hodin:
 
Kriminalisté z oddělení vražd si převzali do vyšetřování případ zavražděné mladé ženy z ulice Vratislavova na Praze 2. V současné chvíli ještě neznají výsledky soudní pitvy. Jakékoliv informace k tomuto případu prozatím nebudeme s ohledem na čerstvost případu, s ohledem na rodinu a samozřejmě i z taktickým důvodů, blíže komentovat. 
Na případu nálezu mrtvé ženy v pražském Hloubětíně pracují detektivové z oddělení násilné kriminality z třetího policejního obvodu. K dispozici už mají prvotní výsledky provedené soudní pitvy - na smrti dosud neznámé ženy se s největší pravděpodobností podílel především alkohol. Ovšem podrobné závěry pitvy včetně toxikologických a histologických vyšetření očekávají kriminalisté během druhé poloviny měsíce února. Podle kriminalistů byla žena v minulosti kontrolována policisty v zahrádkářských koloniích nebo vybydlených budovách. Na zjišťování její totožnosti stále intenzivně pracují i kriminalisté z oddělení pátrání po osobách.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 8. 1. 2014 

vytisknout  e-mailem