Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - O víkendu se v Libereckém kraji pojede 51. ročník RALLY BOHEMIA

KRAJ - Řidiče čeká dopravní omezení v místech konání rychlostních zkoušek. 

AKTUALIZACE:

V rámci konání Rally Bohemia nedošlo k žádné mimořádné nedohové události ani k narušení veřejného pořádku. Na její bezpečný průběh dohlíželi policisté od čtvrtka, kdy si účastníci závodu najížděli takzvané seznamovací jízdy, až do soboty, kterou pro Liberecký kraj skončily rychlostní zkoušky. Rally dnes probíhá už jen na území Mladooleslavska.

14. 7. 2024
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

----------------------------------------------------------------------------

Ve dnech 13. - 14. července 2024 se na území Libereckého kraje uskuteční jubilejní 51. ročník automobilové soutěže Rally Bohemia 2024.

1V souvislosti s jejím konáním policie připravuje dopravně bezpečnostní opatření, které je zaměřené na zajištění bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu, průjezdnost příjezdových komunikací a také na bezpečnost závodníků i diváků. Policisté budou rovněž dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu ze strany soutěžících při přejezdech mezi jednotlivými rychlostními zkouškami a na veřejný pořádek.

Při rychlostních zkouškách budou muset motoristé počítat s uzavírkami silnic a případně i s dočasným omezením provozu na přístupových komunikacích. Veškeré uzavírky budou řádně označené dopravním značením a kromě pořadatelů v jejich blízkosti budou situaci monitorovat také policisté. Základní informace o programu soutěže naleznete na stránkách RALLY BOHEMIA 2024.

Žádáme všechny motoristy i diváky, aby důsledně respektovali dopravní značení a pokyny pořadatelské služby i policistů. Diváky navíc vyzýváme, aby se zdržovali pouze v místech a v zónách určených pro bezpečné sledování závodu. Upozorňujeme motoristy na to, že nesmějí parkovat na výjezdech z tratí rychlostních zkoušek, aby neblokovali průjezd sanitních nebo hasičských vozidel. 

V souvislostech naleznete podrobné  informace o soutěži včetně přehledu silničních uzavírek a rychlostních zkoušek.
 

10. 7. 2024
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem