Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Podezřelého z krádeže kabelů zachytily kamery

BENEŠOVSKO - Způsobená škoda je ve výši téměř 60 tisíc korun 

AKTUALIZACE
Policisté dopadli a včerejšího dne obvinili 34letého muže z přečinu krádeže. Ten měl ve dvou případech vniknout do areálu firmy v Táborské ulici v Benešově a odsud odcizit kabely v celkové hodnotě téměř 60 tisíc korun.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
3. srpna 2022

---------------------------------------------------------------------------

Policisté Obvodního oddělení Benešov provádí šetření ve věci přečinu krádeže kabelů, které se dopustil zatím neznámý pachatel.

Ke krádeži došlo v době od 1. do 14. února 2022, kdy zatím neznámý pachatel překonal oplocení objektu na adrese Táborská a ze skladu firmy odcizil kabely v hodnotě přes 50 tisíc korun. 
Pachatel se na místo vrátil ještě jednou, a to 17. února ve 2 hodiny ráno. Překonal i bezpečností zařízení, proto se policisté domnívají, že má velmi dobrou místní znalost objektu. V tomto případě zde odcizil dva balíky datových kabelů v délce 305 a 610 metrů a způsobil tak škodu 4 tisíce korun.

Kamery zachytily podezřelou osobu, pravděpodobně muže, který je vidět, jak z místa utíká s plnou taškou hozenou přes rameno. Policisté zatím nemají poznatky, které by je dovedly k podezřelé osobě. Poznáváte osobu na kamerovém záznamu?
okud ano, nebo máte jakékoliv poznatky o celé události, sdělte je prosím policistům na linku 158 nebo přímo policistům Obvodního oddělení Benešov na tel. čílo 974 871 700.

Za pomoc předem děkujeme.
 

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
4. dubna 2022

vytisknout  e-mailem