Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Pokus vraždy ve věznici

KRAJ - Ve valdické věznici napadl spoluvězně kladivem 

Zajištěné kladivo

 
AKTUALIZACE 23.3.2014:
25letý vězeň, který je z útoku  podezřelý, byl kriminalisty obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy spáchané ve stadiu pokusu, za který mu v případě odsouzení hrozí až výjimečný trest.

 
Dnes necelou půl hodinu po poledni napadl na střeženém pracovišti v areálu věznice Valdice 25letý vězeň 51letého spoluvězně kladivem tak, že mu způsobil velmi vážná, život ohrožující, zranění hlavy.
 
Napadený muž byl s eskortou, složenou z příslušníků vězeňské služby, letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde se ještě odpoledne podrobil operaci. Střežen bude samozřejmě i nadále, a to po celou dobu hospitalizace v nemocnici.
 
Útočník byl bezprostředně po činu zadržen a umístěn na samostatné oddělení v areálu věznice, aby s ním mohli kriminalisté provést všechny úkony potřebné k objasnění činu. Krajští kriminalisté také začali ihned po příjezdu na místo zajišťovat stopy a vyslýchat všechny zúčastněné osoby, to znamená další spoluvězně i dozorce, kteří byli v inkriminovanou dobu na místě činu.
 
Oba muži, útočník i poškozený, si v současné době odpykávají ve valdické věznici tresty odnětí svobody za vraždy, které v minulosti spáchali.  
 
Co bylo motivem ke spáchání činu, který kriminalisté klasifikují jako zvlášť závažný zločin vraždy spáchaný ve stadiu pokusu, zatím není zcela jisté a kriminalisté pracují na jeho objasnění.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková, 21.3.2014, 20:00

vytisknout  e-mailem