Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Policisté vyšetřují dopravní nehodu na náchodském náměstí

NÁCHODSKO - Automobil skončil o půl čtvrté ráno v kamenném oplocení sochy 

AKTUALIZACE – Policisté již znají osobu, která v inkriminovaný čas řídila automobil a do sochy narazila. Jde o 22letého mladíka z Náchoda. Mladík se policistům k noční jízdě, která skončila nárazem do pískovcové balustrády sochy sv. Jana Nepomuckého, přiznal. Dopravní policie tak nehodu bude moci v nejbližších dnech konečně uzavřít.
 
Mladý muž se bude muset zodpovídat minimálně ze způsobení dopravní nehody a jejího nenahlášení, za to mu hrozí peněžitá sankce ve výši 2,5 až 5 tisíc korun. Hmotnou škodu na poškozeném pískovcovém zábradlí okolo sochy pak město vyčíslilo na téměř 200.000 korun.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
28. 2. 2014 v 7.30 hodin
 
Náchodští dopravní policisté vyšetřují víkendovou nehodu, k níž došlo v sobotu 8. 2. 2014 v časných ranních hodinách v Náchodě, přímo v centru města.
 
NáchodNáchod,náměstí/Foto Policie ČR
Osobní automobil Opel narazil do kamenného oplocení sochy sv. Jana Nepomuckého, stojící před kostelem. Informaci o zapasovaném autě do kamenného podstavce policistům na linku 158 oznámil náhodný svědek o půl sedmé ráno.
 
Policisté lustrací zjistili majitele vozidla, ale zároveň také to, že k nehodě došlo již o tři hodiny dříve, okolo půl čtvrté. V současné době dopravní policie vyšetřuje, jak k události, po níž zůstal předek automobilu zaklíněný  v kamenného zábradlí okolo sochy, došlo. Vyhodnocujeme záběry z kamerového systému a čekáme na přesné vyčíslení škody na majetku města. Poté budeme činit další kroky.
 
Policisté dále žádají občany, kteří mohou podat k nehodě další informace, aby tak učinili na lince 158 nebo přímo dopravním policistům na stálou službu dopravních nehod na telefonní číslo 974 534 254.
 
Níže si můžete prohlédnout fotografie z nehody.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
10. 2. 2014 13.45 hodin
Odkazy do noveho okna

Náchod, náměstí

8.2.2014, socha 

Detailní náhled

Náchod, náměstí

8.2.2014, socha 1 

Detailní náhled

Náchod, náměstí

8.2.2014, socha 2 

Detailní náhled

Náchod, náměstí

8.2.2014, socha 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem