Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE II.: Přepadení v bankovním domě v centru Prahy

Pachatel odešel bez lupu 

Dnes, pět minut po třinácté hodině, jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení, že v jednom z bankovních domů na Václavském náměstí mělo dojít k loupežnému přepadení.
 
Do banky přišel muž ve středním věku s koženým kufříkem v ruce. Po příchodu k bankovní úřednici, kufr položil na stůl, otevřel jej a sdělil, že je v něm bomba. Po pracovnici banky požadoval vydání větší finanční hotovosti. Úřednice mu ale sdělila, že takový obnos peněz teď nemá k dispozici a že mu je tedy nemůže vydat, načež se muž otočil, kožený kufr nechal na stole a z banky odešel.
 
Na místo okamžitě vyjely všechny dostupné hlídky z okolí, policejní psovodi, pyrotechnici a také hasiči a záchranáři. Policisté tak uzavřeli z důvodu zajišťování podezřelého předmětu část Václavského náměstí až k pasáži Rokoko, Vodičkovu a Jindřiškou ulici. Náměstí bylo uzavřeno jak pro pěší, tak i tramvajovou a automobilovou dopravu. Metro linky A stanicí Můstek pouze projíždělo.
 
Policejní pyrotechnici na místě zajistili kufr a převezli ho k dalšímu odbornému zkoumání. Po odjezdu pyrotechniků, zhruba ve čtvrt na čtyři, se provoz na Václavském náměstí vrátil do normálu. V současné chvíli na místě pracují detektivové pražského krajského ředitelství, kteří shromažďují a vyhodnocují veškeré důkazy. Po pachateli přepadení policisté intenzivně pátrají.
 
V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až desetileté vězení.
 
 
AKTUALIZACE - 19:05 hod.:  
 
Pyrotechnická služba Policejního prezidia kriminalistům potvrdila, že v kufříku, zajištěném v jednom z bankovních ústavů na Václavském náměstí, se skutečně nacházel funkční nástražný výbušný systém. Konkrétní složení tohoto nástražného výbušného systému je předmětem dalšího expertizního zkoumání, jehož výsledky se s největší pravděpodobností dozvíme během několika dnů.
 
AKTUALIZACE KE DNI 21. 3. 2014:
 
Kriminalisté k popisu muže, který přišel do banky na Václavském náměstí s kufříkem s nástražným výbušným systémem, uvedli, že se jedná o muže ve věku mezi 50 až 60 lety, vysokého asi 185 centimetrů, robustnější postavy. V době loupeže měl černé delší vlasy, které mu splývaly až na krk a několikadenní strniště s knírem. Detektivové ovšem nevylučují, že se mohlo jednat o paruku a falešný knír.
Kriminalisté touto cestou žádají širokou veřejnost o poskytnutí jakýchkoliv podstatných informací, které by vedly ke zjištění pobytu, pohybu nebo totožnosti muže na fotografiích.
Informace přijmou operátoři bezplatné tísňové linky 158 nebo policisté na kterékoliv služebně PČR.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 21. 3. 2014
 
Odkazy do noveho okna

pachatel loupeže

pachatel loupeže 

Detailní náhled

pachatel loupeže II.

pachatel loupeže II. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem