Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aktualizace případu - Okradená seniorka

JIČÍNSKO - Žena přišla o peníze i platební kartu s PIN kódem. 

Okrást klientku v jednom z jičínských pečovatelských domů se nestyděla v  úterý 14. dubna odpoledne asi čtyřicetiletá žena. Seniorku oslovila na chodbě domu s tím, že je pracovnicí pečovatelské služby, a požadovala po ní úhradu za březnové služby ve výši 980 korun. I když jí důchodkyně sdělila, že již vše zaplatila, přesto žena trvala na svém a vysvětlila jí, že se jedná o jakousi shodu okolností a náhod a že musí částku uhradit. Seniorka jí tedy pozvala do svého bytu, kde jí peníze předala. Žena následně z domu odešla. Až po jejím odchodu stará paní zjistila, že s ní „odešla“ i její peněženka, ve které měla osobní doklady, platební kartu s vypsaným PIN kódem, peníze a různé písemnosti.
 
K popisu ženy uvedla, že byla ve věku kolem 40 let, vyšší silnější postavy a  měla světle hnědé středně dlouhé vlasy. Oblečena byla do tmavě červeného kabátu s kombinací hnědé barvy.
 
Případ šetří jičínští policisté jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což ženě hrozí až dva roky vězení.
 
AKTUALIZACE 21. dubna 2015
 
K okradení seniorky nakonec nedošlo
 
Nečekaný zvrat nastal ve vyšetřování případu podvedené a okradené seniorky, ze které měla v úterý 14. dubna odpoledne vylákat neznámá žena peníze za sociální služby a dále jí měla odcizit peněženku.
 
Jičínští policisté, kteří na případu velmi intenzivně pracovali, nakonec zjistili, že seniorku nikdo neokradl. Částku za poskytnuté sociální služby totiž uhradila už den předtím skutečné sociální pracovnici, která jí také vystavila potvrzení o převzetí peněz. A co se týče peněženky, tak tu seniorka našla ve voze, kde jí vypadla. Z tohoto důvodu policisté případ, který se nestal, odložili.

nprap. Hana Klečalová
21. dubna 2015 v 06:45

vytisknout  e-mailem