Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE III: Prověřujeme úmrtí dvou osob

TRUTNOVSKO - Tragická událost v bytě v Hostinném. 

AKTUALIZACE III ze dne 18.9.2024, 07:30 hodin

Na základě výsledků soudní pitvy, začal prověřovat vrchní komisař úmrtí nezletilé osoby jako přečin usmrcení z nedbalosti. Bude zjišťovat případnou míru zavinění 58letého muže na smrti dítěte, a zda bylo v mužových schopnostech tomuto úmrtí zabránit. Pokud se muži prokáže vina, bude mu hrozit až 6leté vězení.

Znalecké zkoumání z oboru zdravotnictví, odvětví toxikologie vyšlo u obou zemřelých s negativním výsledkem.

por. Ing. Karolína Macháčková
18.9.2024

_________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE II ze dne 10.9.2024, 10:00 hodin

Včera proběhla na ÚSL soudní pitva obou zemřelých. Na žádném z těl nebyly shledány známky násilí. Přesná příčina úmrtí bude předmětem dalšího znaleckého zkoumání, například z oboru toxikologie, kde do současné doby výsledky nejsou k dispozici. U ženy ve věku 42 let přichází v úvahu úmrtí z chorobných příčin. U nezletilé přichází v úvahu selhání organismu z příčiny dehydratace.  

Třetí osoba – 58letý muž, byl hospitalizován v nemocnici ve Vrchlabí a následně byl přijat k hospitalizaci na Psychiatrické klinice ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Jeho psychický stav bude předmětem znaleckého zkoumání.

Krajští kriminalisté se budou nadále případem zabývat a budou prověřovat všechny okolnosti, které tragické události předcházely, teprve na jejich základě bude možné stanovit příslušnou právní kvalifikaci.  

por. Ing. Karolína Macháčková
10.9.2024

_________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE ze dne 6.9.2024, 17:30hodin
Po ohledání místa činu v souvislosti s úmrtím dvou osob v Hostinném jsme do současné doby nezjistili žádné podezřelé okolnosti., které by nasvědčovaly tomu, že došlo k násilnému trestnému činu. Nicméně v současné době čekáme na výsledky soudní pitvy, která potvrdí nebo vyvrátí cizí zavinění. Výsledky budeme mít k dispozici v pondělí 9. září 2024.

por. Pižlová Šárka, DiS,
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktuálně prověřujeme úmrtí dvou osob nalezených v bytě jednoho domu v Hostinném. Třetí osoba, nacházející se v v tomtéž bytě, byla předána do péče lékařů. Další informace poskytneme, jakmile to bude možné.
U zemřelých osob bylo nařízeno provedení soudní pitvy.

por. Pižlová Šárka, DiS.
6.9.2024, 13:00

vytisknout  e-mailem