Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Rock for People 2015

KRÁLOVÉHRADECKO - Z pohledu policie.  

V průběhu konání festivalu nedošlo k žádnému vážnému narušení pořádku. V rámci dopravní akce od 4. 6. do 7. 6. policisté zkontrolovali 613 vozidel. Zjistili při nich celkem 82 přestupků. Konkrétně se jednalo o 45 případů porušení rychlosti, 16 řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu. Z tohoto počtu se ve 12ti případech řidiči dopustili přestupku, v dalších 4 případech se jednalo o přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Dva řidiči byli pod vlivem drog. Sedmi řidičům byl zadržen řidičský průkaz. Policisté vyřešili i 2 přestupky motocyklistů a 8 přestupků, kterých se dopustili chodci.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizace dne 8. 6. 2015 ve 13:00
____________________________________________________________________

Policisté provedli do současné doby celkem 104 kontrol osob a vozidel. Dopravní policisté zadokumentovali celkem 31 přestupků. Jeden řidič byl pod vlivem toxi a další pod vlivem alkoholu.  Policisté rovněž řešili jeden přestupek na úseku majetku a tři přestupky v souvislosti s občanským soužitím. Celkem 3 osoby skončily na protizáchytné alkoholní stanici.

Konkrétně se jednalo o tyto případy. Jednačtyřicetiletý muž z Břeclavska měl v podnapilém stavu dělat 18leté dívce nemravné návrhy poté, co v ranních hodinách otevřel její stan. Dvaadvacetiletý muž z Hradce Králové měl ve festival parku zase napadnout pracovníka ostrahy. Na protialkoholní záchytné stanici skončil 32letý muž z Polska, který měl pod vlivem alkoholu napadat dvě neznámé ženy. Není bez zajímavosti, že cizinec nebyl vzhledem ke svému stavu schopen dechové zkoušky.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizace dne 5. 6. 2015 v 8:30
______________________________________________________________________________

Ve čtvrtek 4. června 2015 očekáváme od ranních hodin v Hradci Králové příjezd účastníků festivalu s hudební produkcí pod názvem „Rock for People 2015“, jehož začátek je ohlášen na 14. hodin. Festival skončí v sobotu dne 6. června po půlnoci. V této souvislosti, stejně jako v předchozích letech, předpokládáme velkou návštěvnost našich i zahraničních příznivců hudby.

Na zajištění hladkého průběhu celé akce se proto denně budou podílet desítky policistů z řad dopravní, pořádkové i kriminální služby. Hlídka dopravní policie bude monitorovat zejména oboustrannou příjezdovou trasu na samotné místo konání - na hradecké letiště. Žádáme proto všechny účastníky, aby v době konání festivalu respektovali dopravní značení v bezprostředním okolí letiště, kde lze předpokládat zvýšený pohyb nejen motorových vozidel, ale i cyklistů a chodců. Opatrnosti bude nutné zejména dbát v době snížené viditelnosti a v nočních hodinách.

V minulých letech zde policisté např. řešili  přestupky v dopravě, drobou majetkovou trestnou činost či oznámení na výskyt falešných vstupenek.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 3. 6. 2015 ve 12:50

 

vytisknout  e-mailem