Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2.AKTUALIZACE - Stala se obětí trestného činu?

KRAJ - Policisté hledají ženu, která se zřejmě stala obětí trestného činu.  

2. AKTUALIZACE

V průběhu víkendu byla na patologii - oddělení soudního lékařství Krajské nemocnice Liberec, provedena soudní pitva těla nalezené 24leté pohřešované ženy. Ta jednoznačně prokázala, že žena zemřela po násilném jednání, které jí způsobila druhá osoba. Jakékoliv bližší informace či detaily ke způsobu usmrcení nebudeme z taktických důvodů sdělovat.

Na základě výsledků pitvy již krajští kriminalisté, kteří k vyšetření případu sestavili speciální tým, stanovili konkrétní právní kvalifikaci. Čin vyšetřují jako zločin vraždy podle § 140 odst. 1 trestního zákoníku.

Vyšetřování případu stále probíhá a kriminalisté mu věnují maximální úsilí. Jejich prioritou je objasnění případu a zjištění osoby, která ženu usmrtila.

15. 8. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

AKTUALIZACE:

V pátek, v odpoledních hodinách, se konala rozsáhlá pátrací akce, do které byli kromě libereckých policistů zapojeni i kolegové z Ústeckého kraje. Pátrali po 24leté ženě, která se mohla stát obětí trestného činu. V rámci pátrací akce se ženu podařila nalézt, bohužel bez známek života. Příčinu její smrti určí soudní pitva, kterou policejní komisař nařídil.
Smutnu zprávu o tragické smrti 24leté ženy sdělila nejbližším příbuzným policejní interventka.

12.8. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

Krajští kriminalisté řeší případ, který má prozatím spoustu otazníků . . .

Ve středu, dvě minuty před jedenáctou hodinou v noci, přijali policisté na lince tísňového volání oznámení od muže, který viděl, jak v ulici Vaňurova v Liberci, poblíž autobusového nádraží, vypadla z okna bytu ve zvýšeném přízemí nějaká žena. Z okna za ní skočil i neznámý muž a ženu odnášel pryč.

Ihned po telefonátu se do ulice Vaňurova sjely policejní hlídky prověřit oznámení. Na adrese, kterou muž uvedl, našli policisté nezletilého chlapce, který byl v bytě sám. O toho se nejprve sami postarali,  a poté vyrozuměli Odbor sociálně právní ochrany dětí, který chlapce umístil do dětského zařízení.

V bytě pak kriminalisté nalezli a zajistili více jak stovku trasologických stop a také stopy, z nichž bylo zřejmé, že v bytě došlo k násilnému jednání. V tuto chvíli známe totožnost poškozené, je jí 24letá žena z Ukrajiny, po níž jsme vyhlásili pátrání. Není vyloučeno, že je zraněná nebo ohrožena na životě. Více na tomto odkazu: http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=8440811161820

Co se týká možné osoby podezřelého, musí nyní policisté vyhodnotit všechny zajištěné stopy  a na jejich základě natipovat okruh osob, které se v bytě v inkriminovanou dobu pohybovaly a vědí, k čemu uvnitř došlo.

Případem se s vysokým nasazením zabývají policisté Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro podezření ze spáchání násilného trestného činu. Jeho právní kvalifikace zatím s ohledem na to, že se nepodařilo vypátrat poškozenou a není v tuto chvíli známa ani osoba podezřelého, a tedy neznáme události, které se v bytě odehrály, zatím stanovena nebyla.

V dané záležitosti, kromě vyhlášení pátrání, by policistům značně pomohl svými informacemi i muž, který se údajně v inkriminovanou dobu - tedy kolem 23. hodiny dne 10. 8. 2016, pohyboval v ulici Vaňurova poblíž laviček a kontejneru na odpadky. Žádáme jej, aby se nakontaktoval na policisty, buď prostřednictvím linky 158, nebo se obrátil na jakoukoliv policejní služebnu.

V případě, že již nebude odkaz k pátrání po mladé ženě aktivní, byla nalezena a pátrací relace zrušena.

12. 8. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem