Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Světový pohár ve sjezdovém lyžování žen, Špindlerův Mlýn

TRUTNOVSKO – Průběh se obešel bez významného narušení veřejného pořádku a komplikací v dopravě. 

Mapa - Vrchlabí.jpgMapa - VrchlabíAKTUALIZACE - V souvislosti se Světovým pohárem v lyžování žen ve Špindlerově Mlýně nemuseli policisté řešit žádné významné narušení veřejného pořádku. Ojedinělý incident se odehrál pouze v sobotu odpoledne po skočení závodu mezi návštěvníky after party a kromě jednoho deliktu majetkového charakteru nebyl evidován žádný trestný čin. Součástí bezpečnostního opatření byly především kontroly přijíždějících a odjíždějících návštěvníků a také dohled nad silničním provozem. Dopravní situace se po oba dny obešla bez komplikací a nedošlo na variantu uzavření příjezdové cesty do Špindlerova Mlýna v Herlíkovicích. Parkovací kapacity města se v pátek ani v sobotu zcela nezaplnily a k dispozici vždy zůstalo ještě několik desítek míst. Nutno podotknout, že tomuto stavu pomohla kyvadlová autobusová doprava z Vrchlabí a zřízení odstavného parkoviště v městské části Vejsplachy. Zde každý den zaparkovalo na 400 vozidel.

Celý průběh akce tak lze klasifikovat jako poklidný.

nprap. Lukáš Vincenc
11. března 2019, 11:15
______________________________________________________________

Již tento pátek a sobotu (8. – 9. 3) proběhne ve Špindlerově Mlýně podnik Světového poháru ve sjezdovém lyžování žen – „FIS SKI WORLD CUP“.

Celá akce sebou nese důkladnou organizaci, která je v rukou jejich pořadatelů. Policie ČR s ohledem na velikost události má samozřejmě také přijatá svá opatření a její prioritou je zajištění veřejného pořádku, bezpečnost osob a majetku a dohled nad silničním provozem. Jak v centru Špindlerova Mlýna, tak i na příjezdu do města od Vrchlabí bude ve službě dostatečný počet policistů, kteří budou v případě potřeby reagovat a samozřejmě také spolupracovat s pořadateli.

Zvýšenou pozornost je určitě třeba věnovat příjezdu a dopravě všech návštěvníků a také parkování vozidel. Řešení dopravy se tak dotkne už města Vrchlabí, neboť vzhledem ke kapacitě parkovacích míst ve Špindlerově Mlýně lze předpokládat, že tyto se zaplní už v ranních hodinách po oba dny závodu. Stěžejním místem tak budou Herlíkovice, kde bude doprava regulována na základě množství volných parkovacích míst. V případě naplnění kapacit budou u kruhového objezdu v místní části Vejsplachy ve Vrchlabí zřízena na silnici č. II/295 a 1/14 odstavná parkoviště. Na silnici II/295 se jedná o úsek od kruhového objezdu po křižovatku s ulicí Pražská, zde je plánovaná úplná uzavírka po celou dobu. Na silnici 1/14 jde o úsek od kruhového objezdu ve směru na Valteřice. Zde bude snížená rychlost a silnice zůstane průjezdná v obou směrech. Pokud dojde k naplnění kapacit obou zřízených odstavných parkovišť, je připravena varianta pro parkování vozidel přímo na obchvatu města na úseku Vejsplachy – Hořejší Vrchlabí ke křižovatce s ulicí Horská. Z odstavných parkovišť pak organizátor zajišťuje kyvadlovou dopravu autobusy.

V momentě naplnění parkovacích kapacit se řidiči do Špindlerova Mlýna dostanou pouze na základě vydaného povolení pořadatele, po předložení rezervace k pobytu, doložením trvalého bydliště či jiného vztahu k ubytovacím kapacitám ve městě. Takové kontroly budou probíhat celkem na čtyřech průjezdových stanovištích – Herlíkovice, Labská, Bedřichov a Svatý Petr.

Odkaz na informace organizátora závodu ZDE.

Na závěr nutno dodat, že apelujeme na všechny návštěvníky, řidiče a širokou veřejnost, aby dbali pokynů pořadatelů i policistů, byli trpěliví, naplánovali si příjezd s dostatečnou časovou rezervou, zvážili možnost hromadné dopravy a v neposlední řadě respektovali dopravní značení a veškerá opatření, která v souvislosti s konáním akce nastanou. Děkujeme.   

nprap. Lukáš Vincenc
6. března 2019, 12:58

Odkazy do noveho okna

Mapa - Vrchlabí

Mapa - Vrchlabí 

Detailní náhled

Mapa - Vrchlabí

Mapa - Vrchlabí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem