Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Tragická dopravní nehoda - hledáme svědky

NÁCHODSKO - Těžce zraněný chodec na místě zemřel.  

AKTUALIZACE - Policisté zahájili proti čtyřiapadesátiletému řidiči úkony trestního řízení pro přečiny usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci, za něž mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

Zároveň policisté vyzývají všechny případné svědky nehody, kteří viděli nehodový děj, aby se přihlásili se svým svědectvím, buďto prostřednictvím bezplatné linky 158, nebo přímo na Policii ČR, Územní odbor Náchod, tel.  974 534 111, mobil 724 183 755. Za všechna svědectví děkujeme.
 

por. Mgr. Eva Prachařová, tel. 724 183 755
21. 3. 2016 v 15:45

K tragické dopravní nehodě, při které zemřel chodec, došlo v sobotu 19. března večer v Náchodě.

Krátce před půl osmou projížděl čtyřiapadesátiletý řidič osobním vozidlem Ford Galaxy Pražskou ulicí a mířil směrem na Českou Skalici. Na přechodu pro chodce u Mlýna zřejmě přehlédl devětašedesátiletého muže, do kterého narazil. Chodec utrpěl zranění, kterým i přes okamžitou pomoc jiných osob na místě podlehl. Řidič, aniž by zastavil, z místa nehody ujel. Po téměř jedné hodině se ale sám vrátil zpět. Alkohol byl u něj následně vyloučen dechovou zkouškou a negativní byl i test na přítomnost omamných a psychotropních látek.

Příčina nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření.

por. Hana Klečalová DiS.
20. března 2016 v 09:36

vytisknout  e-mailem