Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Zalekl se policejní hlídky a nedal přednost

JABLONECKO – Muž s vysloveným zákazem řízení se v Desné zalekl projíždějící hlídky a nedal přednost vozidlu jedoucímu po hlavní silnici. 

AKTUALIZACE ze dne 22. 3. 2019:

Tento týden polcisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili 56letému řidiči vozidla Renault Scénic podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se dopustil 19. února tak, jak je níže uvedenou. Za spáchání tohoto trestného činu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou
___________________________________________________________________

Včera odpoledne se stala dopravní nehoda v Desné v prostoru křižovatky ulic Údolní a Krkonošská. Řidič, který si byl vědom toho, že má vysloven zákaz řízení, jel s vozidlem Renault Megane Scenic po vedlejší ulici Údolní, přičemž zahlédl projíždějící policisty ve služebním vozidle a zazmatkoval. Do uvedené křižovatky vjel, aniž by dal přednost v jízdě řidič s vozem Audi A3 jedoucímu po hlavní ulici Krkonošská. Po následném střetu nemusel nikdo naštěstí vyhledat lékařské ošetření. Provedenou kontrolou policisté zjistili, že řidič Renaultu má skutečně v současné době Okresním soudem v Jablonci nad Nisou vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to až do června 2021. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Předběžná výše způsobené škody činí částku 45.000,- Kč. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří celou události i nadále šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

20. 2. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Liberecký kraj, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Desná

DN Desná 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem