Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

AKTUALIZACE: Zapomněla v autobuse batoh s chytrými hodinkami

PLZEŇ - Mladá žena vystupovala z autobusu a přitom zapomněla na svůj batoh. Policisté na případu usilovně pracovali, přičemž sdělili podezření 58leté ženě ze spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku . 

Původní článek - pátrací relace

Policisté obvodního oddělení Plzeň 4 vedou prověřování v trestní věci, kde je dáno podezření ze spáchání přečinu zatajení věci, kterého se mohl dopustit dosud neznámý pachatel tím, že dne 9. ledna 2021 mezi třetí a čtvrtou hodinou odpoledne v Plzni v autobuse MHD linky číslo 30 nalezl dámský batoh, ve kterém byla dámská peněženka, platební karta a značkové chytré hodinky. Batoh poškozená zanechala v autobuse při výstupu na zastávce U Astry ve směru jízdy na Košutku. Místo toho, aby nález poctivě odevzdal, ponechal si jej a poškozené tak způsobil škodu přes 10 tisíc korun.

Policisté se případem začali zabývat a v rámci jeho objasňování získali mimo jiné fotografie z kamerového záznamu, na kterých je zachycena osoba důležitá pro trestní řízení.  

Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložené fotografii, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158.

AKTUALIZACE:   

Policisté v případu zjišťovali a proveřovali získané poznatky, přičemž při jeho objasňování zveřejnili získané fotografie ženy, která se po zveřejnění pátrací relace sama dostavila dne 5. února 2021 na obvodní oddělení Plzeň-střed, aby policistům celou záležitost vysvětlila. S sebou přinesla pouze část z věcí, které byly uloženy v nalezeném batohu, včetně chytrých hodinek. Strážci zákona donesené věci zajistili pro další potřeby trestního řízení. 

Policisté obvodního oddělení Plzeň 4 sdělili podezření 58leté ženě ze spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zajištěné věci budou předány oprávněným osobám. Po zbylých věcech dále pátráme. Jedná se především o občanský průkaz, peněženku a batoh poškozené.

nprap. Veronika Hokrová
26. února 2021

vytisknout  e-mailem