Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aktuální stav na silnicích

KRAJ-Silničáři mají plné ruce práce 

Dopravní policisté vyjížděli od dnešního rána k desítkám dopravních nehod, které ale naštěstí skončily bez vážnějších následků. V převážné většině se jednalo o nehody způsobené nepřizpůsobením rychlosti stavu a povaze vozovky a nedodržením bezpečnostní vzdálenosti.

Silničáři se ze všech sil snaží udržet všechny komunikace sjízdné, některé silnicie se ale daří zprůjezdňovat jen s velkými obtížemi. Podle informací našeho operačního střediska byly některé úseky zejména v horských oblastech v průběhu dne uzavřeny, ale jenom po dobu odstranění sněhových závějí. Většinou byly tedy uzařeny pouze na nezbytně nutnou dobu, a to v řádech několika desítek minut. 

V současné době jsou tedy s nejvyšší opatrností všechny silnice sjízdné. Nejhůře sjízdné jsou úseky Horní Dehtov - Miletín a Zlatá Olešnice ve směru na hraniční přechod Královec na Trutnovsku, kde se stále tvoří mohutné sněhové jazyky.

Do horských oblastí doporučujeme vjíždět pouze s připravenými sněhovými řetězy a potřebnou výbavou, jakou je lopatka, smetáček, škrabka na led a rozmrazovač zámků. Někteří řidiči jsou zvyklí na cestu přibalit i pytlík s materiálem na podsypání kol, například písek. Samozřejmostí pro cestu na hory by mělo být dostatečné množství pohonných hmot v nádrži. Pokud jsou mezi posádkou vozidla i malé děti, doporučujeme jim na cestu připravit teplou deku, nějakou zábavu a dostatečné množství jídla, tak, aby v případě neočekávaného zdržení o ně mohlo být postaráno.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 23.2.2013, 15:30

vytisknout  e-mailem