Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol a drogy za volantem

CHEBSKO – Jeden řidič nadýchal téměř dvě promile, druhý řídil pod vlivem látky Cannabis. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dne 19. května ve večerních hodinách řídil v Chebu vozidlo značky Ford pětadvacetiletý muž z Chebska. Právě toho zastavila a kontrolovala hlídka policie. Ta řidiče během silniční kontroly vyzvala, aby se podrobil orientačnímu testu na zjištění přítomnosti návykových látek v jeho těle. Testovací souprava následně detekovala návykovou látku Cannabis. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.


Na základě rozboru krevního vzorku pak vyšlo najevo, že muž měl v krvi takové množství omamné a psychotropní látky, že se dopustil přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 


Další řidič z Chebska pak řídil pod vlivem alkoholu. Řidiče ve věku pětačtyřicet let zastavila hlídka obvodního oddělení Cheb – město dne 19. srpna v brzkých ranních hodinách v Chebu. Během silniční kontroly byl řidič policisty vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu v jeho těle. Následně byly přístrojem naměřeny tři pozitivní výsledky, přičemž nejvyšší z nich dosahoval hodnoty 1,81 promile.

Pětačtyřicetiletému muži policisté z obvodního oddělení Cheb – město sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu stejně jako pětadvacetiletému muži, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Bc. Michal Žáček
31. 8. 2018

vytisknout  e-mailem