Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol a krádež

SOKOLOV, CHEB - Alkohol a krádež 

Sokolov – Dopravní nehoda
Na silnici III. třídy mezi obcemi Sokolov a Královské Poříčí došlo 2. prosince 2012 k dopravní nehodě. Devětatřicetiletý řidič vozidla škoda Fabia nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a na zasněžené komunikaci dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Řidič sjel s vozidlem mimo komunikaci, kde narazil přední částí vozidla do zábradlí. Vozidlo se odrazilo a zůstalo stát na komunikaci. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Předběžně je škoda na vozidle a zábradlí vyčíslena na částku 60 000 Kč. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Řidiči za přestupek v dopravně byla uložena bloková pokuta.
 
Sokolov - Kradl v obchodě
Policisté v Sokolově sdělili 23letému muži z Habartova podezření z krádeže. Muž měl 1. 12. 2012 v jedné ze sokolovských prodejen vzít z prodejního regálu bonboniéru a deodorant. Zboží v hodnotě 182 Kč si měl uschovat pod oděv a bez zaplacení projít prostorem pokladen. Za pokladnou byl zadržen pracovníkem ostrahy. Nepoškozené zboží bylo následně vráceno zpět do prodejny. Muž byl již v posledních třech letech za krádež odsouzen a potrestán Okresním soudem v Sokolově. Nyní mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Cheb – 2 Alkoholy v dopravě
Policisté na Chebsku řešili v pátek a sobotu dva alkoholy v dopravě. Muži a ženě ve věku 34 a 24 let sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.  Čtyřiatřicetiletý řidič z Tábora byl zastaven hlídkou městské policie dne 01.12.2012 na silnici I/21 u Františkových Lázních v osobním vozidle Renault. Přivolaná policejní hlídka provedla dechovou zkoušku na alkohol. Řidič nadýchal při opakovaném měření 1,39, 1,32 a 1,28 promile.
 
Dne 2. 12. 2012 řídila 24letá žena v ulici Moravská v Aši osobní vozidlo Ford Fiesta. Policejní hlídka pojala při kontrole podezření, že je žena pod vlivem návykové látky. Provedenou dechovou zkouškou se ukázalo, že žena řídila pod vlivem alkoholu. Naměřené hodnoty ukázaly 0,78, 1,26 a 1,24 promile alkoholu.
 
Oba řidiči se podrobili odběru krve v nemocnici v Chebu. Po výslechu byli propuštěni ze zadržení. V případě odsouzení jim hrozí až jeden rok ve vězení.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
3. prosince 2012

vytisknout  e-mailem