Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol a víkend na silnicích

ZNOJEMSKO: Jedenáct opilých mužů.  

     Od pátku do neděle jsme na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska zjistili celkem jedenáct mužů pod vlivem alkoholu. Osm z nich uvízlo v policejní síti při běžných kontrolách a tři další při šetření dopravních nehod. 
     2,76 promile alkoholu v krvi měl dvaapadesátiletý řidič osobního vozu Chevrolet, když v pátek po sedmnácté hodině havaroval v ulici 17. listopadu ve Znojmě. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vyjel vpravo mimo vozovku. Vyvrátil mladý stromek, strhl volant vlevo a přejel  na druhou stranu komunikace. Tam pak ještě narazil do zaparkovaného vozu Ford Fiesta. Naštěstí se vše obešlo bez zranění osob. Způsobená škoda na majetku je asi sedmdesát tisíc korun. Řidičský průkaz jsme tomuto muži ze Znojemska okamžitě zadrželi a další jízdu zakázali.
     2,56 promile alkoholu proudilo v žilách osmatřicetiletému chodci, kterého pravděpodobně přehlédl řidič vozidla. Muž po střetu s autem utrpěl lehké zranění a byl převezen do nemocnice ve Znojmě. Šofér však z místě odjel. K dopravní nehodě došlo ve tři hodiny v noci z pátku na sobotu v Hrušovanech nad Jevišovkou. Po druhém účastníkovi pátráme. Míra zavinění a přesná příčina střetu chodce s autem je předmětem dalšího šetření dopravních policistů.
     0,43 promile alkoholu v krvi řidiče a špatný technický stav auta. Obě záležitosti vyšly najevo v neděli po šestnácté hodině, když se v podjezdu Louckého kláštera střetla dvě vozidla. Oba negativní údaje patří k šestapadesátiletému řidiči Fordu Transit ze Znojemska, který pravděpodobně nerespektoval dopravní značku "Přednost protijedoucích vozidel". Bočně se střetl s protijedoucím Citroenem Xsara. Došlo i k poškození zdiva budovy. Celková škoda je odhadnuta na sto třicet tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn.
     V sobotu jsme při silničních kontrolách zaznamenali tři řidiče, kteří se před jízdou posilnili alkoholem. Bylo to ve městech Miroslav a Hrušovany nad Jevišovkou a v obci Mikulovice. Jednalo se o hodnoty nepřesahující půl promile.
     V neděli dopoledne mezi půl devátou a půl jedenáctou se nám podařilo na výjezdu z rekreační oblasti u Vranovské přehrady zjistit čtyři řidiče s alkoholem. Nejvíce nadýchal dvaadvacetiletý mladík ze Znojemska. Jednalo se o hladinu 0,61 promile o půl desáté ráno.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 18. července 2011

vytisknout  e-mailem