Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Alkohol a volant

ŽĎÁRSKO: Víkendoví řidiči s alkoholem. 

 

     Od začátku letošního roku policisté dopravního inspektorátu ve Žďáře nad Sázavou řešili již 14 dopravních nehod, při kterých řidiči porušili důležité pravidlo. Usedli totiž za volant pod vlivem alkoholu. Tito nezodpovědní “řidiči” ohrožují nejen sebe, ale i další účastníky silničního provozu. I o tomto víkendu usedli do svého vozu dva jezdci posíleni alkoholem.

     V sobotu 27. března 2010 15 minut po 8. hodině projížděl dvaadvacetiletý řidič s osobním vozidlem Peugeot po silnici mezi obcemi Věchnov a Bratrušín. Při jízdě v lesním úseku vozovky v mírné levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem. Automobil uvedl do smyku, který nezvládl a havaroval. Řidič se při dopravní nehodě lehce zranil a byl převezen k ošetření do nemocnice Nové Město na Moravě. Dechová zkouška odhalila požití alkoholu. Byla mu naměřena hodnota 0,55 ‰. Na  místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši asi 70 000 korun.

     K druhé dopravní nehodě došlo v neděli 28. března 2010 ve 03:25. Čtyřiadvacetiletý řidič jel s osobním automobilem značky Peugeot 306 v obci Velké Meziříčí po ulici Čermákova. I v tomto případě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. Při projíždění levotočivé zatáčky na vlhké vozovce dostal smyk, který nezvládl. Přejel do protisměru a následně vlevo mimo komunikaci. Zde se s vozidlem převrátil na střechu. Na voze vznikla hmotná škoda ve výši asi 30 000 korun. Naštěstí nikdo nebyl zraněn. Ovšem řidiči byla naměřena hodnota 1,64 ‰. Také jemu byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

por. Mgr. Jana Martincová
 

vytisknout  e-mailem