Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol ani drogy za volant nepatří

KLADENSKO - Policisté v měsíci říjnu zaznamenali čtyřicet dva neukázněných řidičů pod vlivem návykových látek. 

Kladenští policisté v rámci výkonu služby a při provádění kontrolní činnosti v měsíci říjnu letošního roku na území okresu Kladno, zjistili při kontrolách v dopravě u čtyřiceti dvou řidičů požití návykových látek pře jízdou.
 
U třiceti dvou řidičů, kteří byli policisty zastaveni ke kontrole a následně vyzváni k podrobení dechové zkoušky, byla naměřena hodnota přes jedno promile alkoholu v dechu nebo užití drogy. Tito řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť usedli za volant pod vlivem užití alkoholu, či drogy.
 
Deset řidičů je v současné době prošetřováno pro přestupek v dopravě, neboť v jejich případě byla naměřená dechová zkouška pouze pod jedno promile alkoholu v dechu.
 
Policie opět vyzývá řidiče, aby si vždy před jízdou plně uvědomili, že žádné návykové látky za volant nepatří. Každý řidič se při jízdě musí  vždy věnovat řízení a dodržovat všechny dopravní přepisy. Neukáznění řidiči, kteří usednou za volant pod vlivem alkoholu nebo drogy ohrožují svým jednáním nejen své zdraví, ale především životy a zdraví ostatních účastníků silničního provozu.
 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20.listopadu 2014

vytisknout  e-mailem