Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol ani spánek za volant nepatří

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté dnes vyjížděli k první nehodě několik minut po půlnoci. 

4. 7. -  Řidiče přemohla únava

Deset minut po půlnoci ve čtvrtek 4. 7. havaroval v Revoluční ulici v Novém Bydžově 22letý řidič renaultu. Jel ve směru od Chlumce nad Cidlinou a zřejmě vlivem mikrospánku najel do protisměru. Zde najel na obrubník a narazil do betonového sloupu veřejného osvětlení. Nehoda se obešla bez zranění. Policisté při příjezdu na místo nehody provedli u řidiče dechovou zkoušku na alkohol, který nebyl prokázán. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 20 tisíc korun a na osvětlení na 10 tisíc korun.
 
 
3. 7. - Usedl za volant po požití alkoholu
Ve středu 3. 7. v podvečer  v obci Hlušice havaroval 35lelý řidič s vozidlem VW Polo. Když projížděl obcí  Hlušice ve směru od obce Sekeřice, jel pravděpodobně nepřiměřenou rychlostí  a na přímém úseku jízdu nezvládl. Vjel do protisměru  a  narazil do stromu. Muž utrpěl lehké zranění. Dechová zkouška prokázala požití alkoholu s výsledkem  2,33 promile. Škoda na vozidle činí 18 tisíc korun a na poškozeném stromě byla odhadnuta na jeden tisíc korun.
 
 
 
3. 7. - Řidič zřejmě usnul
 V Chlumci nad Cidlinou v odpoledních hodinách havarovala fabie. Čtyřiapadesátiletý řídil jel  od obce Lučice a podle jeho vyjádření během jízdy usnul a při projíždění levotočivé zatáčky vjel mimo silnici do pravého příkopů. Náraz auto vymrštilo zpět na silnici a skončilo na střeše. Řidič vyvázl bez zranění.  Dechová zkouška na alkohol měla negativní výsledek.Celková škoda byla odhadnuta na 150 tisíc korun.

Libuše Holá
4. 7. 2013, 11:40

vytisknout  e-mailem