Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol byl i u dopravní nehody

LOUNY – Řidiči ovlivnění alkoholem. Hodnota se vyšplhala až přes dvě promile. 

Ani krátce před páteční půlnocí lounští policisté nezaháleli. Zastavili 40letého řidiče, u kterého odhalili hned několik provinění. Nejenže při silniční kontrole zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění, ale všimli si také jeho ovlivnění alkoholem. Po provedení dechové zkoušky se na displeji přístroje ukázala hodnota 1,76 promile.
V pátek se na Žatecku dopravní policisté také setkali s řidičem, který si zřejmě nedokázal před jízdou odpustit alkohol. Když se 54letý muž podrobil odbornému měření, policisté zjistili, že jeho ovlivnění se vyšplhalo až na 2,12 promile alkoholu v dechu.
Oba výtečníky po vystřízlivění čekalo nemilé překvapení. Policisté je řeší ve zkráceném přípravném řízení. Oběma už strážci zákona sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mohou jít do vězení až na jeden rok.

Střet s alkoholem.
Alkohol byl zřejmě jedním z důvodů dopravní nehody, která se odehrála nedaleko Loun. Řidiči osobního vozidla ve věku 24 let asi ke střetu s nákladním automobilem dopomohla i nepřiměřená rychlost. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Dopravní policisté, kteří zasahovali na  místě, provedli s oběma účastníky dechovou zkoušku. Řidič nákladního vozidla vyšel s negativním výsledkem. Avšak u druhého řidiče strážci zákona naměřili hodnotu až 1,52 promile. Včerejšího dne mu policisté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jelikož byl ovlivněn alkoholem a měl způsobit dopravní nehodu, hrozí mu trest o něco vyšší, až tři léta odnětí svobody. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
30. ledna 2018

vytisknout  e-mailem