Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol, drogy a mládež 2021 - akce a kontroly zaměřené na prodej alkoholu dětem

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté z Mladé Boleslavi se na kontroly zaměřili z úterý na středu 27. října 2021 

V těchto dnech, které jsou spojeny s podzimními prázdninami se policisté v celé republice, tudíž i ve Středočeském kraji zaměří ve spolupráci s dalšími orgány státní správy na zakázaný prodej alkoholu dětem. 

Bezpečnostní opatření Alkohol, drogy a mládež 2021, navazuje na akci HAD (hazard, alkohol a děti), která byla taktéž celorepublikově realizovaná v předchozích letech. Zaměřuje se především na kontroly prodeje a podávání alkoholu mladým, kteří ještě nedosáhli 18. roku, tudíž jim je prodej alkoholických nápojů zakázán. 

Kontroly se zaměří na vytipované restaurace, bary, nebo například kluby, nicméně se jim nevyhnou ani prodejny nebo večerky, kde zaznamenáváme dlouhodobější problémy s porušováním zákazu prodeje alkoholu či tabákových výrobků osobám mladším 18 let.

Jednu takovou kontrolu realizovali mladoboleslavští policisté včera večer a v noci z úterý 26. října na středu 27. října. Do akce se zapojila 12 policistů a to 8 policistů pořádkové policie a 4 kriminalisté. Společně s nimi šli i 4 strážníci Městské policie Mladá Boleslav a 10 pracovníků státní správy a samosprávy - Celní úřad, ČOI, OSPOD a HZS.

Během akce zkontrolovali celkem 21 podniků, restaurací, klubů, obchodů a prodejen a zkontrolovali celkem 52 osob.
Ve 3 případech zjistili osoby mladší 18 let pod vlivem alkoholu.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
27. října 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem