Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol, drogy a nezodpovědnost zmařily zbytečně lidský život

KRAJ - PRAHA -VÝCHOD Mladý řidič naboural do tří aut a srazil dvě cyklistky 

V sobotu 14. února v podvečer jsme přijali oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo v ulici Maxe Švabinského ve Staré Boleslavi. Jen několik minut po oznámení přijela na místo první hlídka policistů z obvodního oddělení Brandýs nad Labem. Na místo dorazily ihned také ostatní složky integrovaného záchranného systému.
 
Čtyřiadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla BMW jel ve směru od Brandýsa nad Labem směrem k náměstí ve Staré Boleslavi. V úzké ulici nezvládl řízení a v protisměru narazil do právě projíždějícího osobního vozidla Škoda Fábie. Následně srazil dvě ženy na kole, které jely rovněž směrem do centra, a poté naboural další dvě zaparkovaná vozidla. Šestadvacetiletý řidič Fabie i jeho jednadvacetiletá spolujezdkyně utrpěli zranění a byli převezeni k dalšímu ošetření do nemocnice. K hospitalizaci do nemocnice byla převezena také jedna z cyklistek. Druhá, šestačtyřicetiletá cyklistka, utrpěla nárazem těžká zranění, kterým na místě podlehla. Záchranáři jí již ani přes velkou snahu nedokázali pomoci a vrtulník se vracel na základnu prázdný.
 
U obou řidičů jsme provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. U řidiče vozidla Fábie byla tato zkouška negativní. Zkouška u čtyřiadvacetiletého řidiče BMW pozitivní a hodnota byla vyšší než jedno promile alkoholu v dechu. Následně byl u řidiče proveden test na přítomnost omamných a psychotropních látek. I tato zkouška naměřila pozitivní hodnoty.
 
Přesnou příčinu této tragické dopravní nehody a míru zavinění nyní vyšetřují dopravní policisté. Svou roli sehrál s největší pravděpodobností alkohol, drogy a je důvodné podezření, že řidič jel vyšší rychlostí, než je v místech dovoleno. To vše je předmětem dalšího šetření.
 
Ulice Maxe Švabinského byla uzavřena po dobu nezbytně nutnou pro zadokumentování dopravní nehody policisty a následné odklízení následků dopravní nehody hasiči.  Komunikace byla uzavřena více než šest hodin a strážníci městské policie doporučovali řidičům objízdnou trasu.
 
Ve Středočeském kraji za posledních osm dnů při dopravním nehodách zemřelo celkem sedm osob. 
 
Řidiči věnujte svému řízení maximální pozornost, dodržujte pravidla bezpečné jízdy a mějte na paměti, že alkohol a drogy rozhodně nikdy za volant vašeho vozu nepatří. Lidské životy při dopravních nehodách nemusely vyhasnout a místo v rodinách nemuselo zůstat prázdné!!!
 
 
mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
KŘ P ČR Středočeského kraje
15. února 2015

vytisknout  e-mailem