Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol, drogy a zákaz řízení

ZNOJEMSKO: Za tři dny jsme přistihli šest nebezpečných řidičů. 

     Za první tři únorové dny uvízlo na Znojemsku a Moravskokrumlovsku v policejní síti celkem šest nezodpovědných a nebezpečných účastníků provozu na pozemních komunikacích.
     V pátek o půl desáté večer jel s traktorem v obci Lukov šestapadesátiletý muž. Měl v krvi 1,26 promile alkoholu. 
     Ve tři hodiny v noci z pátku na sobotu projížděl dvaadvacetiletý muž s osobním autem s rakouskou registrační značkou obcí Chvalovice. Nadýchal 0,53 promile alkoholu.
     O půl hodiny později v obci Nový Šaldorf jsme zastavili Škodu Felicia. Za volantem seděl šestadvacetiletý uživatel pervitinu, který nevlastní řidičské oprávnění.
     Za bílého dne jsme po jedenácté hodině dopolední zastavili v obci Šanov pětašedesátiletého šoféra Škody Felicia. V žilách mu proudilo 0,71 promile alkoholu.
     Rekordmanem v negativním smyslu slova byl pak před sedmou hodinou večerní čtyřicetiletý muž v osobním autě. Projížděl Moravským Krumlovem s 2,27 promile alkoholu v krvi. 
     Šestý řidič, kterému Okresní soud Znojmo zakázal řídit motorová vozidla, neoprávněně usedl za volant osobního vozu a jel. Uprostřed noci ze soboty na neděli jsme tohoto dvacetiletého mladíka přistihli v Hrušovanech nad Jevišovkou. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 4. února 2013

vytisknout  e-mailem