Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol, drogy i zákaz

TEPLICE - Jel bez řidičáku, v zákazu a s pozitivními výsledky na výskyt alkoholu a drog. 

Alkohol, drogy i zákaz
      Ze spáchání hned dvou přečinů je podezřelý 32letý muž, kterého včera večer kontrolovali v Dubí policisté při řízení motorového vozidla. Při kontrole zjistili, že podezřelý není držitelem řidičského oprávnění a navíc má soudem vysloven trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel až do roku 2017.
     Aby toho nebylo málo, při dechové zkoušce mu naměřili 1,13 ‰ alkoholu v dechu a při ověření přítomnosti omamných a psychotropních látek test indikoval výskyt látek ze skupiny amfetaminy/metamfetaminy/XTC v těle podezřelého. Muži hrozí trestní stíhání za přečiny ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které může strávit až dva roky za mřížemi.
 
Zaměřeno na sklepy
     Nepříjemné překvapení připravil obyvatelům panelového domu v Oseku zatím neznámý pachatel. Násilím překonal zámek vstupních dveří do domu a následně se po vypáčení petlic vloupal do 23 sklepních kójí. Protože lidé ve sklepech raději cenné věci nenechávají, odešel nakonec jen s horským kolem a batohem s nabíječkami na telefon. Odcizením věcí způsobil poškozenému škodu ve výši 3700 korun, další dva tisíce budou stát opravy poškozených petlic. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
Vykradl auta stejný zloděj?
     V Bystřanech došlo během noci z neděle na pondělí ke dvěma vloupáním do motorových vozidel. Z jednoho neznámý pachatel odcizil náhradní díly k tiskárně a servisní kufr, celkem způsobil škodu ve výši 28 tisíc korun. Nakonec ale zloděj všechny odcizené věci zahodil a oznamovatel je poblíž místa činu nalezl, takže mu byly vráceny.
     Z dalšího zaparkovaného auta neznámý pachatel odnesl GPS navigaci a monitor k počítači, celkem způsobil škodu za 6500 korun. Policisté v rámci vyšetřování pracují i s verzí, že se obou vloupání dopustil stejný pachatel, kterému hrozí v případě dopadení maximálně dvouleté vězení.
 
Do šatny vlezl oknem
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl ve škole v Krupce. Lapka vnikl nezajištěným oknem v přízemí budovy do šatny u tělocvičny, ze které odcizil dva mobilní telefony a peněženku s doklady. Celkovou škodu vyčíslili poškození na téměř šest tisíc korun, pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí mu trestní stíhání za přečin krádeže.
 
 
Teplice, 23. 4. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem