Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol i drogy

VYŠKOVSKO: O víkendu někteří popíjeli a pak řídili. 

Téměř nemine víkend, kdy by policisté na Vyškovsku neřešili alkohol či drogy v dopravě. V pátek večer zakázali policisté v Bučovicích jízdu devětatřicetiletému muži, který neodolal a dal si před jízdou půllitr piva. Milovníka hořkého moku čeká za tento přestupek pokuta ve správním řízení. Stejně tak řidiče nákladního vozidla, který projížděl Vyškovem v sobotu v časných ranních hodinách. U obou šoférů nedosáhla hladina naměřeného alkoholu jednoho promile.

Na sobotní popíjení vína a pálenky doplatil následujícího dopoledne šofér v Bohatých Málkovicích. Dechová zkouška u něj ukázala ještě zbytkový alkohol 0,4 promile.

Ani nedělní dopoledne ve Vyškově se neobešlo bez hříšníků. Osmatřicetiletý muž za volantem felicie měl pozitivní test na pervitin a navíc zákaz řízení motorových vozidel. Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu u soudu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. O pár hodin později pak v Ivanovicích na Hané skončila jízda mladého řidiče, u kterého prokázal test na drogy přítomnost marihuany a pervitinu. Zodpovídat se bude v soudním řízení z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alice Musilová, 10. 11. 2015

vytisknout  e-mailem